Monday, March 14, 2022

En reflekterande uppsats om personliga upplevelser

En reflekterande uppsats om personliga upplevelser



Jag kanske gjorde det okej eller kanske inte, jag kände mig helt enkelt inte kopplad till den här uppsatsen även om den handlade om mig. han en reflekterande uppsats om personliga upplevelser slutade äntligen få tumörerna för ett par månader. Kopiera till Urklipp. Matchar inte något konto. Men allt detta kom från tonåren när jag blev mobbad och mobbad tillsammans med alla förändringar som hände oavbrutet. En personlig upplevelse av innebörden av ångeruppsats.





Några reflektioner kring mina erfarenheter av att arbeta inom personlig vård



Hem Uppsatsprov Hälsa Åldrande Pubertet Självreflektion över min egen tonårsupplevelse. Vi går alla igenom det olika och har helt olika spår och saker som händer oss, som kanske inte alltid händer alla. Det är som om vi är på en resa som tenderar att dra ut på tiden och har så många toppar och låga bara för att identifiera oss själva eller hitta oss själva. Under vilken vi förbereder oss för de vuxenår som ligger framför oss. Vanligtvis är åldern detta inträffar 13 år till 19 år. Det anses också vara ett av stadierna av ökad stress för föräldrar eftersom barnet går igenom en svår tid. Identitetskrisen multiplicerar konflikter som galningar, de gör uppror och är icke-konforma.


Det är en tid med massor av fysiska och känslomässiga förändringar där barn verkligen vill börja skilja sig från sin mamma och pappa som bara vill det som är bäst för dem och försöker hjälpa till på alla möjliga sätt. Tonåren känner inte igen sina en reflekterande uppsats om personliga upplevelser som faktiskt försöker hjälpa dem så det ibland får dem att trycka tillbaka, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser. Den här tiden är också där psykologiska och sociala förändringar sker som galningar. Ärligt talat, det är så mycket som går in i tonåren.


Det verkar som bara ett par år av en livstid att leva så varför skulle det ens vara en så stor sak. Men på grund av alla små saker och stora saker som spelar in under dessa år för dem, är det en oerhört viktig och stor sak och bör alltid tas på allvar. En reflekterande uppsats om personliga upplevelser kan ses genom att delas upp i två stadier eller perioder. Tidig ungdomstid och sen tonårstid. Den tidiga tonåren är vanligtvis mellan tio och tretton år, alltså ungefär mellanstadiet, som börjar med pubertetens början. För mig var att växa in i tonåren den svåraste tiden och ärligt talat den mest en reflekterande uppsats om personliga upplevelser tidsperiod i mitt liv.


Så många saker händer och ibland är det svårt att greppa en enda sak och förstå vad som händer. Jag växte upp av utländska föräldrar som båda var från Polen och hade en helt annan syn på livet här i Amerika. Så, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser, för mig var det en miljon gånger svårare att gå en reflekterande uppsats om personliga upplevelser tonåren eftersom mina föräldrar hade så olika förväntningar på mig. Jag tror att uppfostran av utländska föräldrar gör livet så mycket mer utmanande.


Allt är antingen helt tvärtom eller inte helt som det är här när de uppfostrar barn. Ibland tror jag att utländska föräldrar verkligen måste ta hänsyn till och verkligen tänka på var de uppfostrar sina barn. Så om du ska uppfostra dina barn med de traditioner och sätt som det var tillbaka i deras hemland så kommer dina barn troligen att ha svårt att passa in helt. Jag trodde aldrig att jag passade in på grund av hur mina föräldrar var och hur det påverkade mig. Den fysiska utvecklingsdelen av tonåren för mig var väldigt snabb och väldigt tidigt kom jag i puberteten och allt det där, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser.


Jag hade ingen aning ens vad som hände och på grund av det var jag rädd för att säga något. Min mamma insåg senare när hon tvättade men gick aldrig djupt in i samtalet om allt det där med mig och det är så tråkigt att se tillbaka på det nu eftersom vi ska känna oss bekväma nog att berätta allt och allt för våra föräldrar. Som jag sa tidigare slog puberteten mig tidigt och det var som om jag var den en reflekterande uppsats om personliga upplevelser en i den åldern som gick igenom dessa saker eftersom mina andra vänner inte kom i puberteten på ungefär två år efter att jag gjorde det. Och jag kände mig så konstig och som om jag inte var normal eftersom jag började se annorlunda ut än alla andra.


Ovanpå allt började min vikt bli ett riktigt stort problem. Så jag kände att det inte bara var en sak som fick mig att se annorlunda ut än alla, det var två saker en reflekterande uppsats om personliga upplevelser nu var jag mycket större än alla och blev skrämd av det. Det var hemskt. Jag har alltid önskat att min pubertet inte började så tidigt som den faktiskt gjorde, för tänk om saker kunde ha varit annorlunda för mig. Jag minns, från en ung ålder var allt jag någonsin kunde tänka på att vara fri och oberoende, vilket hade att göra med hur snabbt jag mognade från att komma in i puberteten så tidigt som jag gjorde. Begreppet sexuell mognad, särskilt tidig pubertet, är definitivt något som jag kan relatera till min tonårstid.


Den känslomässiga utvecklingspunkten under min tonårstid var en sådan bergochdalbana. Jag gick igenom många saker från ung ålder som definitivt formade mig till att bli en starkare person, när livet kommer in och kastar vägspärrar i ditt körfält. Mina känslor var oavbrutet och snabbt fluktuerande vilket definitivt orsakade en enorm mängd konflikter som inte behövdes. Det fanns tillfällen då jag inte ens visste vad jag kände och när mitt humör verkade helt oförutsägbart eftersom jag kunde ha reagerat på en viss situation på det helt motsatta sättet vilket inte var meningsfullt. Jag kunde bara få en känsla av hur de såg ut, vad de gjorde, om de var spända eller inte. Jag började märka att jag gjorde detta mer och mer allt eftersom tiden gick. Men bara för att jag blev bättre på att läsa människor betydde det inte att jag var korrekt.


Du kan inte alltid vara för säker på de här sakerna eftersom alla är olika och kan skjuta upp en viss känsla eller kroppsspråk som inte faktiskt är vad de känner. Jag knyter tillbaka till tidigare när jag nämnde att jag var på den större sidan och skulle bli påhoppad och mobbad, för allt började kl en reflekterande uppsats om personliga upplevelser i ung ålder blev jag snabbt väldigt självmedveten och hade väldigt låg självkänsla. Jag upptäckte senare att jag faktiskt hade riktigt dålig depression tillsammans med några andra saker inklusive ångest. Allt som jag än idag kämpar dagligen med. Men allt detta kom från tonåren när jag blev mobbad och mobbad tillsammans med alla förändringar som hände oavbrutet.


Jag skulle alltid känna mig självmedveten när jag var tvungen att gå någonstans där någon annan skulle se mig eftersom jag kände att jag inte var tillräckligt bra och ständigt blev bedömd av hur jag såg ut och jag kände att jag måste se ut på ett visst sätt för att vara normal eller som alla andra. Jag jämförde varenda del av mig med någon jag såg som såg bättre ut än mig. Jag började ändra på hur jag klädde mig så det var bara säckiga kläder. Dessa tider var så svåra att ta sig förbi. Begreppet kroppsuppfattning är något här som jag kan relatera till under dessa tider eftersom det var en väldigt stor sak för mig. Jag har alltid haft negativ kroppsuppfattning av mig själv. Allt är en mental sak. Jag gick på toaletten varje chans jag hade för att kolla om något såg annorlunda ut eller om jag behövde fixa något eftersom jag var så fixerad vid min kroppsbild.


Det mesta jag gjorde detta var när jag hade en ätstörning. Jag gjorde det här konstant och det var så ohälsosamt. De sociala förändringarna som sker i tonåren är galna precis som alla andra små aspekter från tonåren. Identitetsdelen av detta var verkligen en huvudvärk för mina föräldrar, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser. Jag försökte ta reda på vem jag är och var jag skulle kunna passa in i den här världen. Jag ändrade stilen på mina kläder och utseende som min hårfärg och hur jag sminkade mig fler gånger än någon kunde räkna. Det fanns faser jag gick igenom, det är vad jag skulle kalla det. Min musiksmak var aldrig densamma, den studsade runt ett ton tillsammans med de olika vängrupper jag umgicks med.


Jag färgade håret svart, hade rosa strimmor i rygg och toppar av håret. Jag sminkade mig extremt mörkt och dramatiskt. Min musik ändrades till mycket svårare saker tillsammans med massor av alternativ musik. Den här fasen varade länge för mig tills jag äntligen fick en smäll av verkligheten när det gick riktigt söderut för mig. Fortsätter de sociala förändringarna en reflekterande uppsats om personliga upplevelser hände mig, självständighet var verkligen en stor sak som jag alltid velat ha och kände att jag behövde eftersom mina föräldrar var så stränga mot mig och jag kunde inte göra någonting under lång tid, vilket inkluderade umgänge med vänner eller övernattningar eftersom mina föräldrar inte såg det var normalt och de fruktade alltid det värre.


Jag ville vara självständig så att jag kunde ta mig ur det här och göra mig själv och inte ständigt behöva bråka med mina föräldrar om saker jag kan och inte kan göra. Jag bemästrade manipulation och att ligga ner till ett t med mina föräldrar. Jag var tvungen för annars skulle jag alltid ha varit inlåst i vårt hus eller mitt rum och aldrig ha fått en känsla av den verkliga världen och att vara lite normal. Jag ville bara ha all den självständighet jag kunde få med att vara i den ålder jag var. Mina föräldrar lättade lite så jag kunde gå ut mer och gav pengar för att gå och köpa saker jag ville utan att behöva fråga mina föräldrar om det var ok om jag köpte något.


Jag började ta på mig mer ansvar där jag kunde, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser. Oavsett om det var som att laga middag hemma för alla, städa hela huset eller delta i någon skoltillställning. Jag letade alltid efter nya erfarenheter och några av dem var riktigt dåliga, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser. Så många dumma tider under mina tonåringar där jag förmodligen kunde ha hamnat i fängelse eller som utvisad från skolan. Jag är inte säker på hur jag kom undan med så många saker men jag tror att det kommer från att jag lärde mig manipulation i en så ung ålder och jag blev riktigt bra på det så jag kanske trodde att jag var oövervinnerlig.


Värderingar var en stor sak i min familj. Jag hatade att gå i kyrkan och mina föräldrar tvingade mig. Jag har aldrig riktigt trott på något av det, och jag tror att ju mer mina föräldrar pushade mig och fortsatte att säga till mig att du måste tro på det de tror på det, desto längre bort svänger jag från det. Jag värderade inte de saker som de nödvändigtvis värderade. Det fanns en punkt då jag ifrågasatte värderingarna och jag försökte tro på dem eller bara tro på något men det var aldrig något jag helt kunde fastna för. Att tänka på att allt detta plus så mycket mer hände under bara min tonårstid är bortom mig. Jag skulle aldrig föreställa mig att så här många saker skulle hända en individ under de par år som tonåren är, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Självreflektion över min egen ungdomsupplevelsekategori.


Psykologi Hälsa. Barns utveckling Åldrande. UngdomsutvecklingPubertet. Ladda ner gratis. Se upp! Denna text finns tillgänglig online och används för vägledning och inspiration. Skaffa anpassad uppsats. Vi kommer att skriva en unik artikel om detta ämne åt dig! Du kan få ditt plagiatfritt papper om vilket ämne som helst på 3 timmar! Läs mer, en reflekterande uppsats om personliga upplevelser. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan.





högskoleuppsats om ledarskap



Det har alltid varit en utmaning för mig att vara utåtriktad och pratsam då jag vanligtvis är mer reserverad och tyst. Jag har insett den här svagheten hos mig och jag har alltid försökt övervinna den genom att gå ut ur mitt sätt att vara mer utåtriktad. Jag tror att detta kunde ha påverkat mina resultat, eftersom jag kan ha svarat på frågorna utifrån hur jag vill vara snarare än hur jag ärligt är. Ett sätt jag försökte övervinna mitt personlighetsdrag är genom arbete. När jag precis fyllt 18 år sökte jag ett säljkonsultjobb på Best Buy. Jag visste att det här jobbet skulle kräva att jag hade samtal med hundratals främlingar om dagen. Detta var på den tiden en rädsla för mig men jag var ivrig att pressa mig själv utanför min komfortzon. Det här är precis vad jag gjorde när jag jobbade på Best Buy. Jag ogillade starkt att behöva prata med främlingar hela dagen eftersom jag kände mig obekväm.


Men jag fortsatte att göra det för att jag till slut ville förbättra mig. Övertid blev jag faktiskt väldigt bra på det, och jag började förbättra min kommunikation och min interpersonella förmåga. Som säljare utmanades min känslomässiga intelligens dagligen eftersom jag var tvungen att närma mig varje kund i butiken. Jag var tvungen att bedöma kundernas attityd för att effektivt kunna hjälpa dem att hitta det de letade efter. Efter att ha tillbringat mycket tid med att försöka övervinna mina rädslor och förbättra mina färdigheter, belönades jag av företaget för att ha det högsta NPS-resultatet i butiken för räkenskapsåret. NPS-poängen eller Net Promoter Score är ett mått på övergripande kundnöjdhet baserat på deras erfarenhet med mig.


Än i dag är jag stolt över mig själv för denna prestation, eftersom det är ett bevis på att jag har övervunnit mina rädslor och lyckats. En av mina viktigaste motivationsdrivkrafter är möjligheten att förbättra mig själv och överträffa förväntningarna. När jag kommer in i arbetskraften kommer jag att leta efter att tillämpa det jag har lärt mig om mig själv och andra, och i slutändan hitta ett jobb som jag trivs med. Det finns en mängd olika motivationsfaktorer som är viktiga för mig när jag ska starta min karriär, men det viktigaste för mig är möjligheter att förbättra, ekonomisk kompensation och förmågan att njuta av det jag gör. Detta är viktigt för chefer att förstå eftersom de ansvarar för att koordinera och organisera ett effektivt team på arbetsplatsen.


Om teamet är motiverat att arbeta blir resultaten positiva. Under hela mitt liv har mina personliga erfarenheter hjälpt mig att inse vem jag är och vad jag behöver göra för att förbättra mig själv. De har gett mig möjligheten att peka ut mina styrkor och svagheter, vilket är viktigt för att maximera min potential. Jag har blivit mer medveten om mina unika personlighetsdrag och jag har lärt mig att använda dem för att växa. Att veta hur jag lär mig och vad som driver min motivation kommer att leda mig till att lägga upp min karriärväg på det bästa sättet för mig. Det återspeglar inte kvaliteten på uppsatser som fyllts i av våra expertuppsatsförfattare.


Jag växte upp av utländska föräldrar som båda var från Polen och hade en helt annan syn på livet här i Amerika. Så för mig var det en miljon gånger svårare att gå igenom tonåren eftersom mina föräldrar hade så olika förväntningar på mig. Jag tror att uppfostran av utländska föräldrar gör livet så mycket mer utmanande. Allt är antingen helt tvärtom eller inte helt som det är här när de uppfostrar barn. Ibland tror jag att utländska föräldrar verkligen måste ta hänsyn till och verkligen tänka på var de uppfostrar sina barn. Så om du ska uppfostra dina barn med de traditioner och sätt som det var tillbaka i deras hemland så kommer dina barn troligen att ha svårt att passa in helt.


Jag trodde aldrig att jag passade in på grund av hur mina föräldrar var och hur det påverkade mig. Den fysiska utvecklingsdelen av tonåren för mig var väldigt snabb och väldigt tidigt kom jag i puberteten och allt det där. Jag hade ingen aning ens vad som hände och på grund av det var jag rädd för att säga något. Min mamma insåg senare när hon tvättade men gick aldrig djupt in i samtalet om allt det där med mig och det är så tråkigt att se tillbaka på det nu eftersom vi ska känna oss bekväma nog att berätta allt och allt för våra föräldrar. Som jag sa tidigare, puberteten drabbade mig tidigt och det var som om jag var den enda i den åldern som gick igenom dessa saker eftersom mina andra vänner inte gick i puberteten på ungefär två år efter att jag gjorde det. Och jag kände mig så konstig och som om jag inte var normal eftersom jag började se annorlunda ut än alla andra.


Ovanpå allt började min vikt bli ett riktigt stort problem. Så jag kände att det inte bara var en sak som fick mig att se annorlunda ut än alla, det var två saker för nu var jag mycket större än alla och blev gjort narr av på grund av det. Det var hemskt. Jag har alltid önskat att min pubertet inte började så tidigt som den faktiskt gjorde, för tänk om saker kunde ha varit annorlunda för mig. Jag minns, från en ung ålder var allt jag någonsin kunde tänka på att vara fri och oberoende, vilket hade att göra med hur snabbt jag mognade från att komma in i puberteten så tidigt som jag gjorde. Begreppet sexuell mognad, särskilt tidig pubertet, är definitivt något som jag kan relatera till min tonårstid.


Den känslomässiga utvecklingspunkten under min tonårstid var en sådan bergochdalbana. Jag gick igenom många saker från ung ålder som definitivt formade mig till att bli en starkare person, när livet kommer in och kastar vägspärrar i ditt körfält. Mina känslor var oavbrutet och snabbt fluktuerande vilket definitivt orsakade en enorm mängd konflikter som inte behövdes. Det fanns tillfällen då jag inte ens visste vad jag kände och när mitt humör verkade helt oförutsägbart eftersom jag kunde ha reagerat på en viss situation på det helt motsatta sättet vilket inte var meningsfullt. Jag kunde bara få en känsla av hur de såg ut, vad de gjorde, om de var spända eller inte.


Jag började märka att jag gjorde detta mer och mer allt eftersom tiden gick. Men bara för att jag blev bättre på att läsa människor betydde det inte att jag var korrekt. Du kan inte alltid vara för säker på de här sakerna eftersom alla är olika och kan skjuta upp en viss känsla eller kroppsspråk som inte faktiskt är vad de känner. När jag knöt tillbaka till tidigare när jag nämnde att jag var på den större sidan och skulle bli mobbad och mobbad, eftersom allt började i så ung ålder, blev jag snabbt väldigt självmedveten och hade väldigt låg självkänsla. Jag upptäckte senare att jag faktiskt hade riktigt dålig depression tillsammans med några andra saker inklusive ångest. Allt som jag än idag kämpar dagligen med.


Men allt detta kom från tonåren när jag blev mobbad och mobbad tillsammans med alla förändringar som hände oavbrutet. Jag skulle alltid känna mig självmedveten när jag var tvungen att gå någonstans där någon annan skulle se mig eftersom jag kände att jag inte var tillräckligt bra och ständigt blev bedömd av hur jag såg ut och jag kände att jag måste se ut på ett visst sätt för att vara normal eller som alla andra. Jag jämförde varenda del av mig med någon jag såg som såg bättre ut än mig. Jag började ändra på hur jag klädde mig så det var bara säckiga kläder. Dessa tider var så svåra att ta sig förbi. Begreppet kroppsuppfattning är något här som jag kan relatera till under dessa tider eftersom det var en väldigt stor sak för mig.


Jag har alltid haft negativ kroppsuppfattning av mig själv. Allt är en mental sak. Jag gick på toaletten varje chans jag hade för att kolla om något såg annorlunda ut eller om jag behövde fixa något eftersom jag var så fixerad vid min kroppsbild. Det mesta jag gjorde detta var när jag hade en ätstörning. Jag gjorde det här konstant och det var så ohälsosamt. De sociala förändringarna som sker i tonåren är galna precis som alla andra små aspekter från tonåren. Identitetsdelen av detta var verkligen en huvudvärk för mina föräldrar. Jag försökte ta reda på vem jag är och var jag skulle kunna passa in i den här världen. Sammanfatta här alla nyckelpunkter i uppsatsfakta om dina livserfarenheter. Samt den övergripande takeaway från reflektionen. Slutsatsen av din reflekterande uppsats skulle vara;.


Om du behöver ytterligare hjälp med skrivprocessen, anlita en tjänst för att skriva uppsatser nu. Exklusiv tillgång till "WriteMyEssay" utbildningscenter. Registrera inloggning. Växla navigering. Registrera Logga in Författare Exempel Priser Beställning Vanliga frågor Varför oss Recensioner Blogg. En reflekterande uppsats om personliga livserfarenheter Hem » Uppsatsexempel » En reflekterande uppsats om personliga livserfarenheter Sa din lärare till dig att din nästa uppgift kommer att vara att skriva en reflekterande uppsats! Glöm därför aldrig att titta i spegeln när du kommer hem från din högskola. Reflekterande uppsats om personliga livserfarenheter Inledning Precis som alla andra uppsatser skulle din reflekterande uppsats börja med en stark introduktion.


Huvudkomponenterna i din introduktion kommer att vara; 1. Krok Kroken är en 1 till 5 meningar lång text som öppnar en uppsats. Avhandling eller avhandlingsutlåtande Avhandlingen är en nyckelkomponent i introduktionsdelen av varje akademisk uppsats. Översikt över din introduktionssektion skulle vara; Hook Målgrupp Avhandlingens uttalande Kroppssektionen är verkligen den mest betydelsefulla. Men ändå, gå efter följande tips och tricks Om du skriver om en personlig upplevelse, följ en kronologisk ordning som är vettig. Paragrafer i Kroppssektionen Huvudupplevelse första argument En översikt av vad som har hänt Bevisen och stödjande exempel från erfarenheten Huvudupplevelse andra argument Beskrivning av vad som hände Bevisen och stödjande exempel från erfarenheten Huvudupplevelse tredje argument Beskrivning av vad som hände Bevisen och stödjande exempel från erfarenheten Vad noterade du?


Slutsats Slutsatsen är den sista och viktiga delen av din reflekterande uppsats. Om oss "WriteMyEssay" är det 1 rankade onlinehemmet för fantastiskt akademiskt skrivande, uppsatser, forskningsartiklar och examensarbeten. Varför oss? Kort deadline service. KOMMA IGÅNG. Papper förfaller? Varför lida? Det är vårt jobb. Dokumenttyp. Vad kan vi göra för dig? Antagningsuppsats Analytisk uppsats Kommenterad bibliografi Ansökningsbrev Argumenterande uppsats Utvärdering Uppgift Biografi Bokrapporter Bokrecensioner Kort översikt Affärsplan Fallstudie Högskola Papper Kontrast Uppsats Kursuppgift Följebrev Kreativt skrivande Kritisk analys Kritiskt tänkande Avhandling e-böcker Uppsats Exposition Skriva Läxor Laboratorierapport Nyheter Utgivningsrecension Film Onlineuppgift Personligt uttalande Powerpoint-presentation med talaranteckningar Powerpoint-presentation utan talaranteckningar Frågesport Reflektionsuppsats Reflekterande uppsats Rapport Forskningsuppsats Forskningsuppsats Forskningsförslag Svar Uppsats Svarsuppsats Stipendium Uppsats Skoluppsats Tal Terminuppsats Examensarbete Förslag Övrigt.

No comments:

Post a Comment