Monday, February 21, 2022

Ett barn policy i Kina uppsats

Ett barn policy i Kina uppsats



Nu är tiotals miljoner kineser på väg att bli gamla utan att ha någon pension eller sjukvård, än mindre ha en familj för att försörja deras välbefinnande. Kinas centralbanks penningpolitik PBC:s penningpolitik har diskuterats i ett barn policy i kina uppsats nedanstående mode... täckningen i kranvatten har ökat från åttiofyra procent till 94 procent under de senaste femton åren. Ettbarnspolitiken har orsakat negativa demografiska konsekvenser. Ettbarnspolitiken inleddes när den kinesiska regeringen identifierade den som en kortsiktig åtgärd.





Kinas ettbarnspolitiska analys



Politiken introducerades först i och har haft både akademiker och ekonomer att argumentera om effekterna i mer än trettio år. Det syftade till att kontrollera befolkningstillväxten för att bättre hantera ekonomiska och sociala faktorer som dålig levnadsstandard, ett barn policy i kina uppsats, begränsad naturmark och artefakter och dåliga fattigdomsnivåer. Om du behöver hjälp med att skriva din uppsats, är vår professionella uppsatsskrivartjänst här för att hjälpa dig! Ta reda på mer Kinas ettbarnspolitik kontrollerade urbana par såväl som statliga anställda i att ha ett enda barn. Detta med undantag för minoritetsgrupper som de par utan syskon eller de som bor på landsbygden stod för nästan två tredjedelar av de som berördes av denna reform.


Hesketh, Lu och Xing tillsammans har reformen haft många positiva och negativa effekter på Kina såväl som resten av världen. Policyn, även om den är dyr att underhålla, använder både ekonomiska och icke-ekonomiska incitament för att tillgodose de positiva effekterna av policyn, såsom större inträde på bostäder, ett barn policy i kina uppsats, sjukvård och utbildning. Men de som gör uppror är föremål för avgifter som åläggs det extra barnet utöver jobb och egendomsförluster. I populaton var tillväxttakten på massiva 2. Denna snabba befolkningstillväxt innebar att Kina hade mer efterfrågan att möta på mat, utbildning, bostäder och hälsovård, och utbudet var oöverträffat, särskilt med minskad kapitaluppbyggnad och tillgångar.


Det kanske viktigaste har varit tillväxten av intern migration. Snäva restriktioner för rörelser, särskilt rörelser på landsbygden och städer, mildrades när efterfrågan på arbetskraft i städerna växte, vilket ledde till ökad intern migration. Som ett resultat var politiken oundvikligen framgångsrik för att lösa detta problem genom att sänka fertiliteten från 5. Fertiliteten som är lägre än ersättningsgraden på 2. Om vi ​​övervakar siffrorna noga kan vi dock urskilja en könsfördom mot pojkar. Världsriktmärket för pojkar till flickor är inte parallellt med det i Kina där könsförhållandet är mellan pojkar och flickor, vilket betyder kränkning av mänskliga rättigheter och könsdiskriminering.


Detta tillgodoser tvångsabort eftersom kvinnor anses vara medelmåttiga eftersom män ger högre produktivitet och lägre kostnader i arbetsstyrkan. Ur en positiv synvinkel ges kvinnor därför tillgång till större utbildningsmöjligheter, vilket förbättrar kvinnors hälsa och status. Denna obalans inom könsskillnaden kommer i framtiden att göra det svårare för män i Kina att hitta en make för att fortsätta födelseprocessen, verkligen sakta ner befolkningstillväxten och skapa psykiska problem med gränsöverskridande kvinnohandel. Den sjunkande fertiliteten kan också ses i ett positivt ljus som familjekostnader har ett barn policy i kina uppsats sänkt och sparandena har ökat. Mindre pengar spenderade på barnresurser och utgifter möjliggör högre kapitalavkastning och hög ett barn policy i kina uppsats sparsiffror, vilket kommer att bidra till ett större handelsöverskott vilket gör att växelkursen kan förbli stark och stabil under en längre period.


Utlandsinvesteringar skulle också öka, vilket i huvudsak tillåter Kina att ha en stor ekonomisk expansion. Men detta kan också diskuteras eftersom sparandena är direkt kopplade till åldern vilket väcker tvivel om hur man ska finansiera sin växande pensionsräkning. Dessutom har det också skett en märkbar ökning av individuella sparande av två skäl. För det första, som tidigare nämnt, kan föräldrar inte längre helt lita på sin avkomma, så de måste lägga undan besparingar för pensionering, ett barn policy i kina uppsats. För det andra behöver hushållen inte konsumera lika mycket om de bara har ett barn. Dessa besparingar kan istället användas till investeringar. Detta har också minskat beloppet ett barn policy i kina uppsats utarmning av naturresurser som kan orsaka irreparabel skada på miljön.


Minskningen av fertilitetstalen innebar att fler kvinnor nu kunde delta i arbetskraften eftersom mindre tid behövs för att ägnas åt barnuppfostran, vilket i huvudsak minskade antalet personer som gick i pension och därmed väckte tvivel om hur de skulle finansiera sin växande pensionsräkning. Färre barn innebar också att föräldrar kan ge större investeringar inom det barnet, både inom hälsa och utbildning, ett barn policy i kina uppsats. Som ett resultat av den ökade efterfrågan på marknaden på en mer kvalificerad och utbildad arbetskraft, för att ge en mer produktiv ekonomi, har detta också höjt inkomstnivåerna. Dessa löneökningar utgör därför en enorm alternativkostnad för dem som inte följer policyn. Enligt Goldman Sachs, tillväxt ett barn policy i kina uppsats Kina kommer sannolikt att bromsa in eftersom det blir färre och färre unga människor som håller fabrikerna blomstrande, medan det å andra sidan finns fler pensionärer att försörja på de marknaderna.


FN:s prognoser visar att antalet unga fabriksarbetare i Kina, i åldern 15 till 24 år gamla, kommer att minska med 27 procent till miljoner under den kommande perioden genom att de över 65 kommer att öka med 78 procent till miljoner. Demografin i Kina förändrades snabbt efter att dess ettbarnspolitik infördes i lagstiftningen i kinesiska myndigheter hävdar att den har förhindrat över miljoner födslar sedan dess implementering. Nu är tiotals miljoner kineser på väg att bli gamla utan att ha någon pension eller sjukvård, än mindre ha en familj för att försörja deras välbefinnande. Med en åldrande befolkning börjar ett barn policy i kina uppsats stiger, arbetskraftsutbudet i produktiva jobb minskar, vilket gör att den ekonomiska expansionstakten saktar ner när den totala produktionen per capita börjar sjunka Banister, Bloom och Rosenburg; Redward Enligt Carlson är Kina det enda land som verkar ha en befolkning som börjar bli gammal innan de blir rik.


Med den ökande åldrande befolkningen finns det en större efterfrågan på socialbidrag och sjukvårdskostnader, detta kommer att flytta statliga investeringar och produktion för att använda dem för offentliga utgifter och sociala betalningar vilket leder till ett eventuellt budgetunderskott. Våra akademiska experter är redo och väntar på att hjälpa dig med alla skrivprojekt du kan ha. Från enkla uppsatsplaner, till fullständiga avhandlingar, kan du garantera att vi har en tjänst perfekt anpassad till dina behov. En åldrande befolkning skulle minska arbetskraftsutbudet, öka högre löner men på bekostnad av lägre produktivitet. Från den nuvarande synvinkeln jämfört med dess förflutna har politiken tillåtit Kina att uppleva utmärkt ekonomisk tillväxt eftersom den minskade arbetslösheten och minskade efterfrågan på naturresurser.


Dödligheten har minskat eftersom regeringen har gett bättre sjukvård, utbildning och jobbmöjligheter till dem som följt dess ettbarnspolicy. Tillgången till naturresurser har ökat dramatiskt sedan täckningen av kranvatten har ökat från åttiofyra procent till nittiofyra procent under de senaste femton åren. Andra fördelar inkluderar ökad medellivslängd och minskad spädbarnsdödlighet. Detta gjorde det möjligt för kinesiska invånare att få en bättre levnadsstandard och öka sin BNP från RMB. Idag är Kina den näst största ekonomin nominellt Ett barn policy i Kina uppsats. Ledstång, Bloom och Rosenburg På grund av detta kan efterfrågan på import förväntas minska och dess råvarupriser kommer att bli svagare. Vissa experter tror att sjunkande avkastning på kapitalinvesteringar, en minskande ökningstakt av arbetsproduktiviteten och ökade kostnader för sociala investeringar oundvikligen kommer att orsaka en minskning av tillväxttakten i Kina med hälften.


Kina måste vidta åtgärder för att ta itu med den åldrande befolkningen, som att anta ett obligatoriskt incitament för att utjämna konsumtionen, som Australien, höja berättigandet till pensionsåldern, öka arbetskraftsdeltagandet eller ompröva att gå bort från ettbarnspolitiken för att höja fertiliteten till en optimal nivå under en viss tidsperiod. Regeringen måste vidta åtgärder för att planera för ekonomin och befolkningskontrollen för att förhindra ett sådant fall i den framtida ekonomin. Arbetslösheten har också sänkts på grund av industriboomen, den interna migrationen mildrades när efterfrågan ökade, vilket gav bönderna fler jobbmöjligheter. Kina hade cirka 60 heltidsanställd personal som arbetade med preventivmedel tidigare, men det hade förstärkts till överMånga par har nu frivilligt gått över till en mindre familjekultur, vilket gör att minskningen av naturresurser är uppenbar.


Politiken har också hjälpt landet att upprätthålla en stabil sysselsättningsgrad, eftersom arbetslösheten orsakad av överutbud av arbetskraft har minskat. Dela detta: Facebook Twitter Reddit LinkedIn WhatsApp Introduktion Bostäder är en av de grundläggande nödvändigheterna och bostadsmarknaden har... Nedan finns ett stort urval av gratis ekonomiuppsatser som du kan använda. Dessa uppsatser har delats med oss ​​av studenter: nu, med deras tillstånd, har vi publicerat dem här för att hjälpa dig med dina egna ekonomiuppsatser. Använd ekonomiuppsatserna nedan som forskningsmaterial och referera till dem vid behov. Om du ett barn policy i kina uppsats mer specialisthjälp med dina ekonomiuppsatser, då bör du överväga att ta hjälp av våra experter på ekonomiuppsatser.


Våra ekonomiskribenter är alla högt kvalificerade yrkesmän och kan hjälpa till med alla ekonomiuppsatser du behöver hjälp med, ett barn policy i kina uppsats. KÖP ESSÄ. BLI MEDLEM. Gratis ekonomiuppsatser och ekonomihjälp KÖP ESSÄ. Garanterad integritet - ingen tredje part någonsin inblandad. Infödda engelska författare och redaktörer. Perfekt pappersformatering från försättsblad till bibliografi — GRATIS! Hem Sociala konsekvenser av Kinas uppsats om ekonomi för ett barnpolitik. Inga betyg än. Dela detta: Facebook Twitter Reddit LinkedIn WhatsApp. Få hjälp med din uppsats. Ta reda på hur UKE säger. com kan hjälpa dig!


Kinas centralbanks penningpolitik. PBC:s penningpolitik har diskuterats på nedanstående sätt... Bostadsmarknadens betydelse för Storbritanniens ekonomiuppsats Dela detta: Facebook Twitter Reddit LinkedIn WhatsApp Inledning Bostäder är en av de grundläggande nödvändigheterna och bostadsmarknaden har... Mest använda kategorier Gratis uppsatser 5, Ekonomi 4, Exemplen på avhandling Blogg 63 frågor Handledningstjänst, EssayHub. Uppsatsskrivande tjänst, ett barn policy i kina uppsats, EssayPro. I behov av kvalificerad uppsatshjälp online eller professionell hjälp med din forskningsuppsats? Surfa på webben efter en pålitlig anpassad skrivtjänst som hjälper dig med collegeuppgifter? Ute i tid och kräver snabbt och dessutom effektivt stöd med din terminsuppsats eller avhandling?


Andra användbara tjänster: Bidragsförslag Personligt uttalande Översikt Korrekturläsningstjänster Tal Akademiskt skrivande Webbinnehåll Kommenterad bibliografi Andra skrivtjänster. Denna webbplats och dess innehåll är copyright av © EconomicsEssays. com Alla rättigheter reserverade, ett barn policy i kina uppsats.





uppsats om informationsteknik



Sedan tidernas begynnelse har kvinnor alltid setts som underlägsna män i alla samhällen. I Kina, när en kvinna föds, särskilt först, finns det många olika val som paret måste göra. Först och främst, är de villiga att behålla barnet eftersom det är det enda de lagligt kan behålla? Om paret bestämmer sig för att barnet de vill ha är en man, måste de bestämma sig för vad de ska göra med det här barnet. Vad som händer med barnet sträcker sig från att ge upp dem till statliga barnhem till mord. På grund av upprätthållandet av ettbarnspolitiken hamnar många kvinnliga barn på barnhem Beijing Review, Att bli placerad på ett barnhem i vårt samhälle skulle ge barnet en chans att leva och kanske till och med adopteras av en annan familj.


I Kina är förhållandena på barnhemmen så smutsiga att försummelsen som de skulle ha hemma om paret bestämde sig för att behålla honan skulle vara bättre än den misshandel de skulle få. Många kvinnliga barn hamnar på barnhem i Kina sällan har män ockuperat dem om det inte var något fel på barnet. Varje månad anländer 90 procent från 50 till 60 flickor till ett av de många barnhemmen och avslutar sina liv med sin Choe. Barnen sitter på bambubänkar med händer och fötter bundna till armstöden och stolens ben. Under dem finns hinkar som placeras under hålen i sätena för att fånga upp deras utsöndringar. När det är dags för sängen tas barnen upp ur sätena och knyts fast vid sina sängar Geographical Magazine, Detta är behandlingen som barnen möter varje dag och kineserna ser inte något problem med ett så hårt beteende.


Om något av detta slag inträffade i USA, skulle folket se till att det. Hej, skulle du vilja få en sådan uppsats? Vad sägs om att få en skräddarsydd? Kolla det goo. Hemsida Relation Familj Barn Kinas ettbarnspolicyuppsats. Kinas ett-barn policyuppsats. Relaterade uppsatser. Ett barns policy i Kina Uppsatsord 4 sidor. Bör Kinas Human Rights Record Hindra Permanen Essay Words 3 sidor. China Population Issues Essay Words 2 Pages. Global Policy and Advocacy of China Essay Words 2 sidor. Ojämlikhet mellan könen i Kina Ord 2 sidor. Barnskydd Uppsatsord 3 sidor. Barnprostitution och pornografi i Southeast As Essay Words 3 sidor. Kinas befolkningsproblem uppsats ord 3 sidor.


Detta är en drastisk förändring från den gamla ettbarnspolitiken, implementerad efter Mao Zedongs styre. Eftersom befolkningen är 1. Steven Jiang, en sociolog, sa att policyn kommer att påverka miljoner par och att det är troligt att tjugotre miljoner fler födslar kommer att inträffa under den nya policyn. Även om Kina har tillåtit människor att ha fler valmöjligheter i sina liv, kommer ettbarnspolitiken inte att hjälpa många människor. SRB, som står för The Sex Ratio at Birth, en organisation, hävdade att förhållandet mellan män och kvinnor har ökat under de senaste decennierna.


Förhållandet var pojkar till flickor i ; dock i , antalet kom till pojkar över flickor. Tills nyligen var förhållandet att bli pojkar till flickor; befolkningen av kvinnor förblir nästan densamma inom ett decennium Susan. På grund av ettbarnspolitiken ökar abortkvoten i Kina. Dessa artiklar är korrigerade och säger: "rubriker i U. i år har sagt att Kina "slappnar av" sina födelsekontrolllagar. Rapporterna dök upp på grund av möjliga pilotprogram för att tillåta två barn per familj i städer som Shanghai och Peking, där födseln har minskat för dramatiskt. Men regeringen förnekar att reglerna lättas på rikstäckande, och gisslan [situationen] bekräftar att" Haworth.


Trots den förmodade förändringen av policyn från ett barn till två barn, tillämpas den ursprungliga policyn fortfarande i större delen av Kina. Allvarligheten i policyn sett genom avgifterna och statliga gisslan visar sig stå stark och förbli orubblig. Credit Suisse uppskattar att befolkningsökningen kommer att börja i och leda till en ökning av konsumenternas utgifter. Att fixa ekonomin är en stor del av varför det regerande kommunistpartiet har beslutat att ta bort ettbarnspolitiken och effekterna av att skaffa fler barn kan leda till den blomstrande ekonomin som är nödvändig för att hjälpa till att fixa... En studie gjord i Sichuan-provinsen i Kina fann att i en fördubbling av mödradödsfall inträffade jämfört med de med regeringens godkännande Hesketh, Lu och Wei Xing.


Detta innebär att det är mer sannolikt att mamman dör om hennes barn föds olagligt på grund av otillräcklig läkarvård eller vård. Tvångssteriliseringar och aborter på ohälsosamma platser utförda av okvalificerade personer är skadligt för både mamman och barnet. Många gånger tvingas kvinnor att genomgå tvångssteriliseringar eller ovilligt få intrauterina enheter införda för att förhindra överdrivet antal barn. De oroar sig för att flickor ska gifta sig och lämna med sin man. Det verkar som att många människor, även om Kina nu tillåter många par på vissa platser att skaffa två barn, fortfarande föredrar att bara ha en pojke i familjen. I USA värderas pojkar och flickor ofta lika bland familjer.


Det skulle vara svårt att föreställa sig miljontals aborter eller övergivna flickor längs vägkanten bara för att de är kvinnor. Sedan ettbarnspolitiken antogs har lusten efter pojkar i kinesiska familjer ökat enormt. Eftersom OCP bara tillåter varje familj att föda ett enda barn, väljer många familjer att föda en son istället för en dotter på grund av kulturella skäl. Det nuvarande förhållandet mellan kvinnor och män är 1 till 1. Risken att föda barn ökar då avsevärt, vilket leder till en högre risk för dödsfall för både mamman och barnet. Befolkningen blev fortfarande högre. På "Population Graph" visar det hur i , Kina fortfarande kommer att nå 1.


Att motivera att politiken inte var särskilt effektiv eftersom Kinas befolkning fortfarande kommer att växa och bli överbefolkad Dokument A. Dessutom gäller "ettbarnspolicyn endast hankineser, en etnisk grupp som utgör upp till 90 procent av befolkningen" Bakgrundsuppsats. Om familjer följde denna policy fick de gratis utbildning, hälsovård, pensioner och familjeförmåner. Dessa tas dock bort om paret har fler än ett barn. Utan policyn beräknas det finnas en extra miljon fler människor i ett land vars befolkning beräknas vara 1. Detta betyder att Kina har upplevt problemen som följer med befolkningstillväxten och har satt en policy för att försöka bromsa denna ständigt stigande tillväxttakt.

No comments:

Post a Comment