Tuesday, March 29, 2022

Exempel på en berättande uppsats

Exempel på en berättande uppsats



Om du är student som letar efter ett exempel på en berättande uppsats exempel på en berättande uppsats din mellanstadieuppgift, gå igenom exemplet nedan. Det visar sig att kärlek finns i alla former och storlekar, exempel på en berättande uppsats, till och med en pytteliten skattlåda från en underbart fånig dam som tror på leprechauns. Som vi alla vet är att skriva uppsatser en ganska knepig uppgift, oavsett vad. Då är du på rätt plats. Jag fruktade att bli dömd och kritiserad. Det sista att komma ihåg när det gäller att skriva en slutsats är att den måste vara kort. Två av de tre proverna i lådorna jag fick den tiden kommer att förvandlas till en verklig beställning för nästa säsong och även i framtiden.





Innehållsförteckning



I en berättande essä berättar du en historia, ofta om en personlig upplevelse, men du gör också en poäng. Så syftet är inte bara att berätta en underhållande berättelse, utan också att förklara vikten av upplevelsen. I de berättande uppsatsexemplen nedan, se om du kan dra ut moralen eller temat. Den ena har en sorglig liten twist och den andra är en personlig berättande essä som beskriver vikten av hopp. Observera att de berättar en historia, samtidigt som de betonar en integrerad moral eller ett tema. Det var min andra dag på jobbet. Jag satt i mitt till synes förgyllda skåp med utsikt över Manhattan och nöp min högra arm för att försäkra mig om att det var sant. Jag fick en praktikplats på Condé Nast Traveler. Res världen runt och skriv om dess mest färgstarka fickor.


När min telefon ringde och det var mamma som sa att pappa hade en hjärtattack. Jag kände mig som exempel på en berättande uppsats de perfekt heltäckningsmatta golven hade tappat under mig. Först måste du stå på egna ben. Det måste vi göra. De kan inte heller gå in på Condé Nast-kontoret och göra en anställningsintervju åt oss. Att vara tacksam för att ha någon att vända sig till för kärlek och stöd är inte detsamma som att behöva någon att vända sig till för kärlek och stöd. Slutligen, minnen är kanske det enda föremål som inte kan tas ifrån oss. Kommer jag sakna min far? Varje dag. Vad kan jag göra i dessa tider? Jag kan öppna vår resväska med minnen, välja ut min favorit och drömma om det, prata om det eller skriva om det.


Så fort jag läste mejlet från min redaktör tog jag upp telefonen för att ringa pappa, exempel på en berättande uppsats. Till slut går livet vidare. Pappa kommer att vara med mig varje steg på vägen. Nästa korta berättande uppsats tar ett annat tillvägagångssätt. Istället för att bo i ett bekvämt kärleksfullt hem, fick författaren ta itu med fostersystemets osäkerhet. Hon tog mig i handen och gick in i lobbyn som ett femårigt barn. Det här var det tredje hem som Nancy placerade mig i - på åtta månader. Jag antar att hon tyckte lite synd om mig. De starka lysrören hotade att bränna min hud när jag gick mot en studsande dam med lockigt hår och en sött leende man. De kallade sig Allie och Alex. Gulligt, tänkte jag. Efter att de bytte ut exempel på en berättande uppsats massor av pappersarbete var det iväg i deras Chevy Suburban för att komma in i ett annat nytt hem.


Den här gången fanns det inga andra fosterbarn och inga andra biologiska barn. Vad som helst kan hända. Under de kommande veckorna föll Allie, Alex och jag in i en ganska trevlig rutin. De sjöng mycket, dansade till och med när de lagade mat. De måste precis ha köpt huset för de flesta helger målade vi ett vardagsrum smörgult eller färgade ett soffbord mockabrunt. Jag fortsatte att vänta på att den andra skon skulle tappa. Men, det hände aldrig. De höll exempel på en berättande uppsats, sjunger och dansar som ett par glada dårar. Det var en lördagseftermiddag när Allie bestämde sig för att det var dags att måla den tegelstenade spisen vit, exempel på en berättande uppsats. När vi kröp närmare den smutsiga gamla eldstaden, drog vi ut den förstenade veden och lade märke till en liten, liten skattlåda.


Vi tittade på varandra i förundran och spänning. Tillsammans sträckte vi oss efter lådan och drog ut den. Inuti fanns en skimrande solitärring. Nedvikt låg ett kort papper där det stod:. Bara 80 dagar har gått sedan jag första gången höll din hand, exempel på en berättande uppsats. Jag kan helt enkelt inte föreställa mig mina kommande 80 år utan dig i dem. Vill du ta den här ringen, ta mitt hjärta och bygga ett liv med mig? Denna lilla patiens är mitt erbjudande till dig. Kommer du att vara min brud? När jag stirrade upp på Allie ställde hon en fråga till mig. Det visar sig att kärlek finns i alla former och storlekar, exempel på en berättande uppsats, till och med en pytteliten skattlåda från en underbart fånig dam som tror på leprechauns.


Generellt sett finns det fyra typer av essäer: argumenterande essäerbeskrivande essäerexpository essäer och berättande essäer. Berättande essäer berättar en levande historia, vanligtvis från en persons synvinkel. En berättande essä använder alla berättelseelement - en början, mitten och slutet, såväl som handling, karaktärer, miljö och klimax - som sammanför dem för att fullborda berättelsen. Fokus i en berättande uppsats är handlingen, som berättas med tillräckligt detaljerade för att bygga till en klimax. Här är hur:. När du skriver en berättande uppsats, kom ihåg att du delar sensoriska och känslomässiga detaljer med läsaren. Använd din nästa berättande uppsats för att berätta din historia. Uppmuntra dem att gå förbi fruktansvärda förluster eller behålla hoppet i ett till synes dyster fostersystem.


Berättande essäer är nära kusiner till noveller. Om du känner dig tvungen att dela en annan berättelse, fiktion eller facklitteratur, med världen, kolla in Get Creative: How to Write a Short Story. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Exempel Berättande essäexempel och nyckelelement Berättande essäexempel och nyckelelement. Ledsen kvinna med te tittar på telefonen. Han lämnade så jag kunde lära mig I detta första uppsatsexempel utforskar vi en lektion om att dö: Det var min andra dag på jobbet.


En liten, liten skattlåda Nästa korta berättande uppsats tar ett annat tillvägagångssätt. Det har alltid ett syfte. Ofta står detta i ditt examensarbete i det inledande stycket. Den kan använda dialog. För mer om det, här är ins och outs om hur man skiljer dialog på rätt sätt. Alla dessa detaljer relaterar på något sätt till huvudpoängen som författaren gör. Snabbtips om att skriva en berättande uppsats När du skriver en berättande uppsats, kom ihåg att du delar sensoriska och känslomässiga detaljer med läsaren. Dina ord måste vara levande och färgstarka för att hjälpa läsaren att känna samma känslor som du kände. Delar av berättelsen måste stödja poängen du gör.


Och du måste komma ihåg att hänvisa till den punkten i den första meningen. Du bör använda dig av konflikt och sekvens som i vilken berättelse som helst. Du kan använda flashbacks och flash forwards för att hjälpa berättelsen att byggas mot ett klimax. Det är vanligtvis skrivet i första person men tredjepersonsperspektivet kan också användas. Berätta din historia Använd din nästa berättande uppsats för att berätta din historia. relaterade artiklar, exempel på en berättande uppsats. Uppsatsexempel och de fyra huvudtyperna som finns exempel på en berättande uppsats huvudtyper av uppsatser: berättande, beskrivande, förklarande, exempel på en berättande uppsats, och argumenterande. Var och en har ett unikt syfte. Vissa berättar en historia, vissa är beskrivande och andra försöker ändra åsikter.


Ett av de bästa sätten att förstå varje typ är att granska en grupp uppsatsexempel. Varje stil har sitt eget syfte, och du kanske tycker att vissa stilar är mer naturliga för exempel på en berättande uppsats än andra. Dessa skrivstilsexempel och tips hjälper dig att bli ett proffs på alla fyra.





organdonationsuppsatser



Det här var det tredje hem som Nancy placerade mig i - på åtta månader. Jag antar att hon tyckte lite synd om mig. De starka lysrören hotade att bränna min hud när jag gick mot en studsande dam med lockigt hår och en sött leende man. De kallade sig Allie och Alex. Gulligt, tänkte jag. Efter att de hade utbytt de vanliga pappersarbetena bar det av i deras Chevy Suburban för att komma in i ett annat nytt hem. Den här gången fanns det inga andra fosterbarn och inga andra biologiska barn. Vad som helst kan hända. Under de kommande veckorna föll Allie, Alex och jag in i en ganska trevlig rutin. De sjöng mycket, dansade till och med när de lagade mat. De måste precis ha köpt huset för de flesta helger målade vi ett vardagsrum smörgult eller färgade ett soffbord mockabrunt.


Jag fortsatte att vänta på att den andra skon skulle tappa. Men, det hände aldrig. De fortsatte att laga mat, sjunga och dansa som ett par glada dårar. Det var en lördagseftermiddag när Allie bestämde sig för att det var dags att måla den tegelstenade spisen vit. När vi kröp närmare den smutsiga gamla eldstaden, drog vi ut den förstenade veden och lade märke till en liten, liten skattlåda. Vi tittade på varandra i förundran och spänning. Tillsammans sträckte vi oss efter lådan och drog ut den. Inuti fanns en skimrande solitärring. Nedvikt låg ett kort papper där det stod:. Bara 80 dagar har gått sedan jag första gången höll din hand. Jag kan helt enkelt inte föreställa mig mina kommande 80 år utan dig i dem. Vill du ta den här ringen, ta mitt hjärta och bygga ett liv med mig?


Denna lilla patiens är mitt erbjudande till dig. Kommer du att vara min brud? När jag stirrade upp på Allie ställde hon en fråga till mig. Det visar sig att kärlek finns i alla former och storlekar, till och med en liten, liten skattlåda från en underbart fånig dam som tror på troll. Generellt sett finns det fyra typer av essäer: argumenterande essäer, beskrivande essäer, expository essäer och narrativa essäer. Berättande essäer berättar en levande historia, vanligtvis från en persons synvinkel. En berättande essä använder alla berättelseelement - en början, mitten och slutet, såväl som handling, karaktärer, miljö och klimax - som sammanför dem för att fullborda berättelsen.


Fokus i en berättande uppsats är handlingen, som berättas med tillräckligt detaljerade för att bygga till en klimax. Här är hur:. När du skriver en berättande uppsats, kom ihåg att du delar sensoriska och känslomässiga detaljer med läsaren. Använd din nästa berättande uppsats för att berätta din historia. Uppmuntra dem att gå förbi fruktansvärda förluster eller behålla hoppet i ett till synes dyster fostersystem. Berättande essäer är nära kusiner till noveller. Om du känner dig tvungen att dela en annan berättelse, fiktion eller facklitteratur, med världen, kolla in Get Creative: How to Write a Short Story.


Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Exempel Berättande essäexempel och nyckelelement Berättande essäexempel och nyckelelement. Ledsen kvinna med te tittar på telefonen. Han lämnade så jag kunde lära mig I detta första uppsatsexempel utforskar vi en lektion om att dö: Det var min andra dag på jobbet. En liten, liten skattlåda Nästa korta berättande uppsats tar ett annat tillvägagångssätt. Du kommer ofta att upptäcka att i det papper du skriver att du inte behöver tillhandahålla bevis för att stödja ditt argument, det är då du måste se till att du har tillhandahållit bevis för att stödja alla dina poänger.


Hon förstår ditt företag och dina mål och hon är skicklig på att skapa effektiva affärsrapporter för olika branscher. Styrkan i ditt argument ligger i dina bevis, men det kan också vara styrkan i ditt argument om ditt argument är felaktigt, så det är mycket viktigt att du kontrollerar alla dina punkter. Du måste också tänka på att om du är tveksam kan du behöva ändra din slutsats. När du skriver din slutsats måste du se till att du är tydlig med vad som behöver göras. Detta är inte alltid enkelt eftersom vissa tidningar måste fokusera på frågor och inte lösningar. Om så är fallet bör du se till att du är tydlig med vad som ska göras för att lösa eventuella problem du har.


Det sista att komma ihåg när det gäller att skriva en slutsats är att den måste vara kort. En slutsats är inte tänkt att vara långrandig, men en kort sammanfattning kan hjälpa läsaren att få en bättre förståelse för vad du har diskuterat i din uppsats. Det sista du behöver göra innan du skriver en slutsats är att ge ett litet efterord. Efterord kan användas för att beskriva alla relevanta anteckningar eller relevanta avsnitt av din uppsats. Den bör dock inte vara längre än ett par stycken. Det sista du behöver göra innan du skriver din slutsats är att revidera den utifrån ditt argument. Det finns många sätt som du kan revidera din uppsats på, men om du är orolig för att du inte förmedlar de starka sidorna du hade tidigare i uppsatsen kanske du vill skriva en revisionsanteckning.


Enligt min erfarenhet är detta ett av de vanligaste problemen som amatörförfattare hittar. Här är några frågor jag ställer nya skribenter så att de kan se om de tycker om deras innehåll: Om jag skulle betala dig för att skriva det här inlägget, hur länge skulle jag läsa det? Är det värt att läsa? Kan jag läsa den på en gång? Varför du skulle välja oss Jag hade få kandidater som skickade några uppsatser till mig i början av detta år som jag lyckades ändra till en verklig arbetsordning. Läs mer. Klicka här för att gå med i vår e-postlista för att få fler rabatter och bra erbjudanden. Vår tjänst Din slutsats är det sista argumentet för din uppsats för att övertyga läsaren om de tankar som du har diskuterat i din uppsats.

No comments:

Post a Comment