Tuesday, February 8, 2022

Essä om indisk festival

Essä om indisk festival



Eid-Ul-Fitr: Ramadan eller Eid-Ul-Fitr firas av det muslimska samfundet och anses vara den heligaste månaden i den islamiska kalendern. En postgraduate i engelsk litteratur, skrivande faller naturligt för henne och hon gör det hon kan bäst - att skriva och redigera. Jul: Julen firas för att minnas Jesu Kristi födelse. Om författaren. De besöker varandra och utbyter presenter. Det finns dock vissa högtider som firas i hela landet med lika stor entusiasm, uppsats om indisk festival.





Primär sidofält



Indien är ett land av festivaler. Den omfattar människor från olika religioner och kulturer och firar därför många religiösa högtider. Indianer firar också tre nationella högtider. Festivaler i Indien väntas året runt och firas med stor pompa och ståt. Hela atmosfären är fylld av glädje och entusiasm under julhelgen, uppsats om indisk festival. Folk i Indien älskar sina festivaler och firar även de mindre betydelsefulla med entusiasm. Indien är ett land med olika religioner och kulturer; därför har varje religion sina egna högtider och seder.


Trots mångfalden firas varje festival tillsammans av människor med olika trosuppfattningar och övertygelser. Här ger vi korta och långa uppsatser om indiska festivaler av varierande längd till hjälp uppsats om indisk festival med ämnet i ditt prov. Efter att ha läst uppsatserna kommer du att få en nära uppfattning om festivalerna i Indien och deras betydelse för Indiens folk. Du kommer också att veta att hur högtiderna är ett sätt att hålla månghundraåriga traditioner och övertygelser vid liv bland massorna. Indianer lägger särskild vikt vid sina festivaler, uppsats om indisk festival.


Särskilda arrangemang görs för att fira olika festivaler var och en uppsats om indisk festival. Oavsett om det är byarna eller storstäderna finns det glädje runt om. Alla platser är uppsats om indisk festival upp under uppsats om indisk festival säsong. Några av de viktigaste indiska festivalerna inkluderar Diwali, Holi, Raksha Bandhan, Ganesh Chaturthi, Durga Puja, Dussehra, Pongal och Bhai Duj. Människor i vårt land älskar att fira högtiderna med sina nära och kära. Varje indisk festival har sitt eget unika sätt att fira och folk följer traditionen samtidigt som de firar detsamma. Men vissa saker är fortfarande vanliga, till exempel att folk dekorerar sina hus med blommor och ljus under festivalerna och bär nya kläder. De besöker varandra och utbyter presenter.


Särskilda godis tillagas hemma för att behandla gästerna. Folk i Indien har också stor respekt för landets nationella festivaler. Gandhi Jayanti, självständighetsdagen och republikens dag är de tre nationella festivalerna i vårt land. Dessa festivaler är en symbol för enhet och framsteg. De påminner oss om våra patriotiska ledare som tjänade landet osjälviskt, uppsats om indisk festival. Nationella högtider firas med lika iver. Hela atmosfären är fylld av känslan av patriotism under dessa festivaler. Sammantaget firar indianerna både religiösa och nationella högtider med stor entusiasm. Såväl barn som äldre ser fram emot det festliga firandet. I Indien väntar festivaltid året runt, särskilt av studenterna.


De ser fram emot festivalerna av olika anledningar. En av huvudorsakerna till detta är att skolorna och högskolorna är stängda under festivalerna och detta ger en paus från den vardagliga rutinen och det strikta studieschemat. Studenter älskar också festivaler eftersom det är dags att träffa sina kusiner och släktingar som skänker dem gåvor. Dessutom får de äta mycket gott godis och ha på sig nya klänningar. Festivaler i Indien firas inte bara hemma med familjen utan firas också i skolor och högskolor. Läroanstalterna pryds med blommor, ljus, vackra affischer och färgglada draperier under festivaler.


Studenter uppmanas att komma i etniska kläder för att höja färgen på festivalerna, uppsats om indisk festival. De vanliga klassrumspassen ersätts av roliga aktiviteter dessa dagar. Kulturprogram och andra intressanta aktiviteter är en del av det festliga firandet i skolor och högskolor. Studenter såväl som lärare deltar i dessa aktiviteter helhjärtat och hela atmosfären är fylld av glädje och skratt. Dessa firanden görs vanligtvis en dag före festivalen eftersom det är en helgdag på festivaldagen, uppsats om indisk festival.


Indiska festivaler är en återspegling av landets kultur. Firandet på festivalerna gör eleverna bekanta med kulturen och traditionen i vårt land. Varje festival har en religiös klang och en uppsats om indisk festival fäst vid den. Festivaltid är ett utmärkt tillfälle att göra eleverna uppsats om indisk festival om vårt lands kulturella rötter och hjälpa dem att få kontakt med det. Indiska festivaler är alltså viktiga för eleverna på mer än ett sätt. Oavsett om det är regionala festivaler eller nationella festivaler - alla festivaler i vårt land firas med kärlek och glädje.


Det är semester i skolor, högskolor och kontor på de flesta av dessa festivaler. Betydelsen av festivaler i Indien kan mycket väl ses i hur dessa firas. Människor firar inte bara högtider hemma utan besöker också sina nära och kära för att fira dem tillsammans. Firandet görs även i skolor och på arbetsplatser. Vår kultur har hög respekt för religiösa sedvänjor. Människor i Indien fruktar mest Gud. Eftersom de indiska högtiderna har vissa religiösa konnotationer kopplade till dem, firar indianerna dessa av hela sitt hjärta för att tillfredsställa sina gudar och föra in positivitet uppsats om indisk festival lycka i sitt liv. Janamashtmi firar Lord Krishnas födelse, Durga Puja firas för att ge böner till gudinnan Durga och hennes olika avtarer och Ganesh Chaturthi firas för att be till Lord Ganesha.


Festivaltid anses vara gynnsam enligt den hinduiska religionen, uppsats om indisk festival. Detta är ytterligare en anledning till varför människor lägger så stor vikt vid den här tiden. De väntar på att den här tiden ska börja uppsats om indisk festival nytt i livet för att börja på ett bra sätt. Till exempel tror folk att flytta till ett nytt hus under Navratras eller i samband med Diwali ger lycka, på samma sätt kan det visa sig vara bra för dem att gå med i ett nytt jobb under Ganesha-festivalen eller på Makar Sankranti. Liknande, uppsats om indisk festival, många andra festivaler som Baisakhi, Guru Purnima, Pongal, Maha Shivratri, Rama Navami, Basant Panchami och Akshaya Tritiya anses vara mycket gynnsamma och är speciellt efterlängtade till att börja med uppsats om indisk festival nytt som att köpa en ny butik, starta ett företag, teckna ett stort affärsavtal, fastställa bröllopsdatum etc.


Våra nationella festivaler, särskilt självständighetsdagen, påminner oss om den kamp och uppoffring som vårt folk gick igenom för att få självständighet. Alla tre nationella festivaler i Indien ges särskild vikt. Hela landet fördjupas i patriotism under denna tid. Dessa festivaler firas i full gång över hela landet. Dessa är ett sätt att visa respekt för våra modiga patriotiska ledare. Därför har festivaler stor betydelse för indier. Oavsett om de bor i Indien eller utomlands, uppsats om indisk festival, Indianer lägger särskild vikt vid sina högtider och firar dem med glädje och lycka. Indien kallas ofta festivalernas land på grund av de många färgglada och glada festivaler som firas här.


Människor som tillhör olika kaster, kulturer och traditioner bor i olika delar av vårt land, uppsats om indisk festival. Varje religion har sin uppsättning festivaler baserade på dess religiösa övertygelse. Folket som hör till södern har sina egna högtider; människor uppsats om indisk festival norr lägger vikt vid vissa andra högtider medan de som bor i öst firar några andra högtider. Det finns dock vissa högtider som firas i hela landet med lika stor entusiasm. Några sådana festivaler inkluderar Diwali, Holi och Raksha Bandhan. De viktigaste högtiderna i Indien är de som människor som tillhör alla religioner och regioner i vårt land ser fram emot och firar med stor glöd.


Här är några av dessa festivaler:. Diwali är en av de viktigaste festivalerna i vårt land, uppsats om indisk festival. Folk firar det med stor glädje och entusiasm. Förberedelserna för dess firande börjar nästan en månad före festivalen. Människor städar sina hus och handlar dekorativa föremål för att dekorera sin plats. Husen är dekorerade med ljus, ljus och diyas. Människor gör rangolis, dyrkar gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha och bränner smällare för att fira denna festival. Hela landet lyser upp denna dag. Holi är färgens festival. Det är en av de mest roliga indiska festivalerna. Även om det har en religiös konnotation, är hela syftet med denna dag att ha kul och släppa loss.


Folk lägger färg på varandra och äter godis. Denna festival firas kollektivt i bostadsföreningar och bostadskolonier. Människor samlas runt för att färga varandra och kasta vatten på varandra som en del av Holi-firandet. Hög musik spelas på de flesta ställen och folk slingrar sig till takten av fottappande låtar när de njuter av denna festival. På vissa ställen slår man till och med varandra med käppar och kastar lera på varandra som tradition. Raksha Bandhan är ännu en indisk festival som firas över hela landet. Denna festival firas för att stärka broder-systerbandet. Systrar besöker sina bröder denna dag och knyter rakhi på uppsats om indisk festival handled. Bröderna lovar i sin tur att skydda sina systrar och finnas där för dem i nödens stund.


Detta följs av utbyte av godis. Bröderna tar också med sig speciella gåvor till sina systrar denna dag. De som inte kan besöka varandra skickar rakhi och presenter via post. Detta är verkligen en vacker tradition som har följts sedan evigheter. Det finns många mytologiska berättelser bakom firandet av Raksha Bandhan.





forskningsuppsatsuppsatsformat



Studenter uppmanas att komma i etniska kläder för att höja färgen på festivalerna. De vanliga klassrumspassen ersätts av roliga aktiviteter dessa dagar. Kulturprogram och andra intressanta aktiviteter är en del av det festliga firandet i skolor och högskolor. Studenter såväl som lärare deltar i dessa aktiviteter helhjärtat och hela atmosfären är fylld av glädje och skratt. Dessa firanden görs vanligtvis en dag före festivalen eftersom det är en helgdag på festivaldagen. Indiska festivaler är en återspegling av landets kultur. Firandet på festivalerna gör eleverna bekanta med kulturen och traditionen i vårt land.


Varje festival har en religiös klang och en tradition kopplad till den. Festivaltid är ett utmärkt tillfälle att få eleverna att förstå vårt lands kulturella rötter och hjälpa dem att få kontakt med det. Indiska festivaler är alltså viktiga för eleverna på mer än ett sätt. Oavsett om det är regionala festivaler eller nationella festivaler - alla festivaler i vårt land firas med kärlek och glädje. Det är semester i skolor, högskolor och kontor på de flesta av dessa festivaler. Betydelsen av festivaler i Indien kan mycket väl ses i hur dessa firas. Människor firar inte bara högtider hemma utan besöker också sina nära och kära för att fira dem tillsammans. Firandet görs även i skolor och på arbetsplatser.


Vår kultur har hög respekt för religiösa sedvänjor. Människor i Indien fruktar mest Gud. Eftersom de indiska högtiderna har vissa religiösa konnotationer kopplade till dem, firar indianerna dessa av hela sitt hjärta för att tillfredsställa sina gudar och föra in positivitet och lycka i deras liv. Janamashtmi firar Lord Krishnas födelse, Durga Puja firas för att ge böner till gudinnan Durga och hennes olika avtarer och Ganesh Chaturthi firas för att be till Lord Ganesha. Festivaltid anses vara gynnsam enligt den hinduiska religionen.


Detta är ytterligare en anledning till varför människor lägger så stor vikt vid den här tiden. De väntar på den här tiden för att börja något nytt i livet för att börja på ett bra sätt. Till exempel tror folk att flytta till ett nytt hus under Navratras eller i samband med Diwali ger lycka, på samma sätt kan det visa sig vara bra för dem att gå med i ett nytt jobb under Ganesha-festivalen eller på Makar Sankranti. På liknande sätt anses många andra festivaler som Baisakhi, Guru Purnima, Pongal, Maha Shivratri, Rama Navami, Basant Panchami och Akshaya Tritiya vara mycket gynnsamma och är speciellt efterlängtade för att börja med något nytt som att köpa en ny butik, starta ett företag, signera en stor affärsaffär, fastställande av bröllopsdatum osv.


Våra nationella festivaler, särskilt självständighetsdagen, påminner oss om den kamp och uppoffring som vårt folk gick igenom för att få självständighet. Alla tre nationella festivaler i Indien ges särskild vikt. Hela landet fördjupas i patriotism under denna tid. Dessa festivaler firas i full gång över hela landet. Dessa är ett sätt att visa respekt för våra modiga patriotiska ledare. Därför har festivaler stor betydelse för indier. Oavsett om de bor i Indien eller utomlands, lägger indianerna särskild vikt vid sina festivaler och firar dem med glädje och lycka. Indien kallas ofta festivalernas land på grund av de många färgglada och glada festivaler som firas här.


Människor som tillhör olika kaster, kulturer och traditioner bor i olika delar av vårt land. Varje religion har sin uppsättning festivaler baserade på dess religiösa övertygelse. Folket som hör till södern har sina egna högtider; människor från norr lägger vikt vid vissa andra högtider medan de som bor i öst firar några andra högtider. Det finns dock vissa högtider som firas i hela landet med lika stor entusiasm. Några sådana festivaler inkluderar Diwali, Holi och Raksha Bandhan. De viktigaste högtiderna i Indien är de som människor som tillhör alla religioner och regioner i vårt land ser fram emot och firar med stor glöd. Här är några av dessa festivaler:. Diwali är en av de viktigaste festivalerna i vårt land.


Folk firar det med stor glädje och entusiasm. Förberedelserna för dess firande börjar nästan en månad före festivalen. Människor städar sina hus och handlar dekorativa föremål för att dekorera sin plats. Husen är dekorerade med ljus, ljus och diyas. Människor gör rangolis, dyrkar gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha och bränner smällare för att fira denna festival. Hela landet lyser upp denna dag. Holi är färgens festival. Det är en av de mest roliga indiska festivalerna. Även om det har en religiös konnotation, är hela syftet med denna dag att ha kul och släppa loss.


Folk lägger färg på varandra och äter godis. Denna festival firas kollektivt i bostadsföreningar och bostadskolonier. Människor samlas runt för att färga varandra och kasta vatten på varandra som en del av Holi-firandet. Hög musik spelas på de flesta ställen och folk slingrar sig till takten av fottappande låtar när de njuter av denna festival. På vissa ställen slår man till och med varandra med käppar och kastar lera på varandra som tradition. Raksha Bandhan är ännu en indisk festival som firas över hela landet. Denna festival firas för att stärka broder-systerbandet. Systrar besöker sina bröder denna dag och knyter rakhi på handleden.


Bröderna lovar i sin tur att skydda sina systrar och finnas där för dem i nödens stund. Detta följs av utbyte av godis. Bröderna tar också med sig speciella gåvor till sina systrar denna dag. De som inte kan besöka varandra skickar rakhi och presenter via post. Detta är verkligen en vacker tradition som har följts sedan evigheter. Det finns många mytologiska berättelser bakom firandet av Raksha Bandhan. Detta är inte bara en tid för bröderna och systrarna att knyta kontakter utan är också en tid för att stärka familjebanden. Firandet äger rum tidigt på morgonen och det följs av familjebrunch.


Ganesh Chaturthi, Janamashtmi, Navratri, Eid Ul Fitr, Baisakhi, Onam, Pongal, Bihu, Gurupurab, Navratri, Guru Purnima, Ram Navami, Vasant Panchami, Durga Puja, Chhath och Dussehra är bland några av de andra högtiderna som firas med enorma iver i olika delar av Indien med några av dessa som är specifika för en viss region. Inte konstigt, vårt land kallas ett land av högtider. Indiska festivaler är baserade på religiös övertygelse. Indianer tillber olika gudar och gudinnor och de olika högtiderna de firar är tillägnade den ena eller den andra gudomen.


Dessa festivaler är ett sätt att be böner till gudarna och söka deras välsignelser för att få in lycka, välstånd och kärlek. Man tror att det var dagen då Lord Rama dödade Ravana för att befria Sita från hans klor. Det markerar det godas seger över det onda. Enorma bilder av Ravana, Kumbhkaran och Meghnath bränns i olika delar av landet denna dag för att fira tillfället. Diwali eller Deepawali sägs vara dagen då Lord Rama återvände till Ayodhya tillsammans med sin fru Sita och bror Lakshman efter en exil på 14 år.


Hela staden var upplyst med diyas för att välkomna dem. Händelsen firas fram till idag. Varje år städar människor sina hus och pryder dem med ljus, diyas och ljus för att fira Lord Ramas återkomst. Lord Ganesha och gudinnan Lakshmi dyrkas under kvällstimmarna denna dag eftersom man tror att detta ger välstånd och lycka till. De gynnsamma nio dagarna av Navratras är tillägnad gudinnan Durga. Den för samman människor i olika samhällen oavsett deras kastskillnader. De symboliserar seger över ondskan och sprider glädje och glad energi över. Det stärker bandet och främjar harmoni bland människosläktet. Indien är ett land känt för mässor och festivaler. Den stora mångfalden av olika kulturer, språk och religioner gör den särskiljande och unik i världen.


Firandet av de olika högtiderna ger en ny förändring bland individerna eftersom det bryter livets monotoni. Människor kommer i enighet och njuter av varje festival med stor glädje och lycka. De flesta av festivalerna har ett religiöst ursprung, men det finns säsongsbetonade och nationella festivaler i Indien. Människor njuter av dem med ren hängivenhet och kärlek. Festivaler i Indien är indelade i tre religiösa, nationella och säsongsbetonade. Diwali: Det är ljusets högtid och seger över mörkret. Människor dekorerar sina hus med lampor, ljus och jordlampor och ritar Rangoli utanför hemmen.


Dussehra: Dussehra är festivalen som markerar slutet på den nio dagar långa festivalen Navratri. Den enorma bilden av Ravana är byggd och placerad på olika vägar för att brännas av en eldpil. Ganesh Chaturthi: Detta är festivalen som firas med mycket storhet och glöd. Det markerar Lord Ganeshas hemkomst. Navaratri: Det firas för att hedra gudinnan Durga. Det är förknippat med den framstående striden mellan gudinnan Durga och demonen Mahishasura. Dessa nio dagar representerar det godas seger över det onda.


Man tror att gudinnan Durga tar nio avatarer, därav namnet Navdurga eller Navaratri. Jul: Julen firas för att minnas Jesu Kristi födelse. Den infaller på vintern den 25 december varje år. Människor dekorerar granen och huset och utbyter presenter. Eid-Ul-Fitr: Ramadan eller Eid-Ul-Fitr firas av det muslimska samfundet och anses vara den heligaste månaden i den islamiska kalendern. Människor observerar fasta, böner och religiös kontemplation. Festivalen avslutas med att bryta fastan och samlas för firande och böner. Baisakhi: En av sikhernas berömda festivaler. Holi: Holi firas för att välkomna våren och skörden. Det är en färgfestival där människor smetar puderfärger på varandra. Dans, musik, smaker är festivalens höjdpunkter.


Bihu: Bihu är de tre huvudfestivalerna som firas i Assam. Det är uppdelat i Rongali, Kongali och Bhogali Bihu där bönder och människor ber och tackar för en bra skörd. Firandet sträcker sig i en månad. Den infaller den 26 januari varje år. Populära aktiviteter inkluderar bönemöten, ceremonier i skolor och högskolor, etc. Festivaler är den djupaste aspekten av vårt liv; det är därför det firas med storhet eftersom ingen bör missa essensen och innebörden som döljs bakom firandet.


Sadhguru har ett annat perspektiv på betydelsen och vetenskapen bakom festivalerna. Enligt honom hyser festivaler andlig tillväxt, ger seger och framgång i våra liv, ingjuter hängivenhet och tillbedjan i våra liv och bringar in ljuset av klarhet.

No comments:

Post a Comment