Friday, February 4, 2022

Essä om hobbiten

Essä om hobbiten



Faktum är att i uppsats om hobbiten sista avsnitten av romanen blir kontrasten mellan Bilbo och den arketypiska hjälten ännu mer uttalad. Han hittar sina svagheter. The Hobbit1 The Hobbit1 Det här är en berättelse om en hobbit som heter Bilbo Baggins. Smaug och Bilbo vs. En av hans styrkor är dock att han är av den mytomspunna rasen som kallas Hobbits.





J. R. R. Tolkien



Bilbo Baggins lever en lugn, icke våldsam tillvaro i sitt lugna hål vid Bag ge upp. Bilbo bor i en hålighet på grund av att han är en hobbit - en i alla fall en ras av små, fylliga uppsats om hobbiten är ungefär hälften så stor uppsats om hobbiten människor, med buskiga tår och en fantastisk kärlek till korrekt mat och dryck. Bilbo är ganska nöjd i Bag end, nära den livliga hobbitbyn Hobbiton, men vid något tillfälle krossas hans tröst av utseendet på den gamle trollkarlen Gandalf, som övertalar Bilbo att ge sig ut på en resa med en grupp av 13 militanta dvärgar. men Gandalf försäkrar varje Bilbo och dvärgarna att den lilla hobbiten finns mer än vad man ser.


Snabbt efter att gruppenheterna är ute, griper tre hungriga troll dem alla utom Gandalf. Gandalf antyder trollen till sista utomhus medan solen kommer upp, och dagsljuset förvandlar de nattliga trollen till sten. Gandalf och dvärgherren Thorin tar magiska svärd, och Bilbo tar ett litet svärd av hans personliga. Gruppen vilar vid alfiskfästet Rivendell, där de får råd från den förstklassiga älvherren Elrond, och ger sig sedan ut för att flytta Dimmiga bergen. när de hittar en säker tillflyktsort i en grotta under ett snöfall, tar en samling troll som vistas inne i grottorna nedanför berget dem till fånga. Gandalf leder dvärgarna till en passage ut ur berget, men de avgår av misstag på baksidan av Bilbo.


Vandrande genom tunnlarna hittar Bilbo en atypisk guldring som ligger på golvet. han tar bågen och sätter in den uppsats om hobbiten ficka. snart möter han Gollum, en väsande, gnällande varelse som bor i uppsats om hobbiten pool inne i grottorna och jagar fisk och troll, uppsats om hobbiten. Gollum vill ändå sluka Bilbo, och han försvinner för att hämta sin magiska ring, som gör bäraren osynlig. ringen är dock den identiska Bilbo redan har hittat, och Bilbo använder den för att komma bort från Gollum och fly trollerna. Han gräver fram en tunnel som leder upp ur berget och upptäcker att dvärgarna och Gandalf redan har rymt. Onda vargar kända som Wargs förföljer dem, men Bilbo och hans kamrater får hjälp till skydd via en grupp otroliga örnar och med hjälp av Beorn, uppsats om hobbiten, en varelse som kan byta form från en man rakt till en uthärda.


Företaget går in i det mörka skogsområdet Mirkwood, och, vilket gör ämnen värre, överger Gandalf dem för att ta hand om något annat akut kommersiellt företag. inne i skogen fångas dvärgarna i nätet av några jättespindlar, och Bilbo borde rädda dem med sitt svärd och magiska ring. Efter att ha dödat sin första spindel döper Bilbo sitt svärd till Sting. kort efter att de rymt spindlarna fångas de olyckliga dvärgarna genom en grupp timmeralver som bor nära floden som rinner via Mirkwood.


Bilbo använder sin ring för att hjälpa arbetsgivaren att bryta sig ut och skjuter dvärgarna bort från alverna genom att gömma dem i tunnor, som han sedan flyter nerför floden. Efter att ha smugit sig in i uppsats om hobbiten, Bilbo pratar med den slug draken Smaug, som omedvetet berömde att hans pansarliknande fjäll har en svag punkt nära hans hjärta, uppsats om hobbiten. tidigare än Smaug dör, men han bränner sjömetropolen till golvet. Folket i Lake city och alverna i Mirkwood marscherar till Lonely Mountain för att leta efter en del av skatten som kompensation för hans eller hennes förluster och hjälp, men Thorin vägrar girigt, och människorna och alverna belägrar berget, uppsats om hobbiten, fånga dvärgarna och hobbiten inre.


Bilbo smyger ut för att ansluta sig till folket i ett försök att förmedla fred. Vid denna sekund marscherar en armé av troll och Wargs mot berget, och människorna, alverna och dvärgarna tvingas slå sig samman för att besegra dem, uppsats om hobbiten. Goblins vinner nästan uppsats om hobbiten Beorns och örnarnas utseende hjälper de goda arméerna att vinna kampen, uppsats om hobbiten. Efter kriget återvänder Bilbo och Gandalf till Hobbiton, där Bilbo fortsätter att stanna. han är nu inte frekvent med hjälp av förstklassiga hobbitsamhällen, men han bryr sig inte längre.


Bilbo föredrar nu att prata med tomtar och trollkarlar, och han är djupt nöjd med att återvända till ett antal av hemmets välbekanta bekvämligheter efter sina storslagna och upprörande äventyr. Mer The Hobbit Exempel Essays. Orsak och verkan Uppsatser Beskrivande uppsatser Syntesuppsatser Informativa uppsatser Definition Uppsatser Reflekterande uppsatser. Personliga uppsatser 5-styckesuppsatser Stipendiumuppsatser Klassificering Uppsatser Högskola antagningsuppsatser Forskningsuppsatser. Kritiska linsuppsatser Informella uppsatser Antagningsuppsatser Litteraturuppsatser Svarsuppsatser Berättaruppsatser. Att döda en mockingbird Romeo och Julia The Crucible Lord of the Flies Of Mice and Men Hamlet Macbeth Stora förväntningar. The House on Mango Street Beowulf A Modest Proposal Essays The Great Gatsby Essays Jane Eyre Essays Animal Farm Essays The Essä om hobbiten Uppsatser Ett dockhem Uppsatser.


Frankenstein Uppsatser Uppsatser Fahrenheit Uppsatser The Things They Carried Uppsatser Julius Caesar Uppsatser Brave New World Essays Speak Essays The Catcher in the Rye Essays, uppsats om hobbiten. Othello Essays Their Eyes Were Watching God Essays Night Essays Death of a Salesman Essays A Raisin in the Sun Uppsatser Giver Essays. George Washington-essäer Alexander Hamilton-essäer George Orwell-essäer Martin Luther King, Jr, uppsats om hobbiten. Uppsatser Virginia Woolf Uppsatser Andrew Jackson Uppsatser Alexander den store Uppsatser Thomas Edison Uppsatser. Albert Einstein Essays William Shakespeare Essays Georgia O'Keeffe Essays John F.


Kennedy-essäer Leonardo da Vinci-essäer Benjamin Franklin-essäer Emily Dickinson-essäer Mohandas Gandhi-uppsatser. Isaac Newton Uppsatser Samuel Adams Uppsatser Elie Wiesel Uppsatser Aldous Huxley Uppsatser Ronald Reagan Uppsatser Theodore Roosevelt Uppsatser James Monroe Essäer Aristoteles Essäer. Charles Darwin Essäer Edgar Allan Poe Essäer Thomas Jefferson Essäer Sigmund Freud Essäer Vincent van Gogh Essäer John Adams Essäer. Gratis uppsatser The Hobbit Essays. The Hobbit Essays Handling Översikt Bilbo Baggins lever en lugn, icke våldsam tillvaro i sitt lugna hål vid Bag ge upp.


Hitta gratis The Hobbit-uppsatser, forskningsuppsatser, svar på essäfrågor. Story Writing Helper Story Writing Helper Det finns många människor i berättelsen, så det är lite svårt att följa, uppsats om hobbiten. I början finns en inledning där författaren berättar vad en hobbit är. Denna introduktion ger den allmänna bakgrunden, vilket gör berättelsen lättare att förstå. Slutet är väntat eftersom författaren ger tips om det. Den sista stigningen Hobbit Hobbit Döm inte en bok efter omslaget. Denna berömda fras kan mycket väl appliceras på hobbiten, en liten människoliknande varelse som går tillsammans med 13 dvärgar och en trollkarl. Trollkarlen, Gandalf, har total tilltro till den lilla hobbiten och vet mycket väl att när det är dags att han kommer att tjäna dvärgarna ganska bra.


Det gör han med hjälp av en ring som gör honom osynlig. Han räddar dvärgarna från onda spindlar som vill äta upp dem. Använder den för att hjälpa dem att fly klorna på alver som skulle göra Hobbit Hobbit Boken börjar med att Biblo Baggins njuter av en pipa efter frukost. Detta är ett av hans favoritnöjen och han känner sig ganska nöjd med att göra det. Han är medelålders och bor i en håla i marken. En morgon kommer Gandalf en trollkarl förbi för att prata med Biblo. Han säger till Biblo att han letar efter någon att åka på äventyr med honom. Även om Biblo är frestad tackar han nej, men inte innan han bjuder in Gandalf på te nästa morgon.


Nästa dag hör Biblo hans dörrklocka och han minns Hobbit Hobbit. Huvudkonflikten i denna roman är i slutändan förvärvet av den förlorade skatten från dvärgarna som hamstrat av den store draken Smaug under berget, uppsats om hobbiten. Denna skatt har faktiskt ett stort fysiskt och sentimentalt värde. Dvärgarna som de flesta av denna hord tillhörde älskade guld och alla fina fysiska saker som juveler och ädelmetaller, men de var också väldigt känslomässigt fästa vid denna cache som en gång förvarades av den store kungen Thrain under berget.


Det verkar som om författaren till Hobbit Hobbit The Hobbit som ledde dvärgarna till Lonely Mountain för att återta sin skatt från draken Smaug. Han är väl bevandrad i magiska trollformler och uppmanar dem ofta att rädda sina kamrater. Med hjälp av Gandalf och Bilbo söker han återta sin skatt och tronen. When Smaug di Lord of the Rings: Picked Apart Lord of the Rings: Picked Apart Gratis schweizisk anti-rynkkräm, uppsats om hobbiten. Föreställ dig en värld full av monster, demoner och faror, såväl som en värld full av vänner, älvor, bra trollkarlar och äventyr. Genom att göra det har du precis tagit ditt första steg in i en stor värld skapad av författaren och forskaren John Ronald Reuel Tolkien. Med th The Hobbit Book Review The Hobbit Book Review The Hobbit Book Review Bokens huvudperson är Mr.


Bilbo Baggins. Han är hobbiten som ledde dvärgarna till det ensamma berget för att återta sin skatt från draken som heter Smaug. Bilbo är medelålders och bor i en ren, varm håla nedgrävd i sidan av en kulle. I början av berättelsen är Bilbo en mycket svag karaktär. Han är lätt rädd och väldigt blyg. En av hans styrkor är dock att han är av den mytomspunna rasen som kallas Hobbits. Hobbits är kända för The Hobbit The Hobbit The Hobbit Bilbos ädlaste ögonblick i The Hobbita fantasybok av J. Tolkien, uppsats om hobbiten, är när han ger uppsats om hobbiten de Essä om hobbiten, en dyrbar juvel. Han beröms av vissa för hans vänlighet att ge bort en sådan skatt, för alla skyndade sig att försöka få den för uppsats om hobbiten. Ändå gav Bilbo stenen till alvenkungen och gick emot sina vänner för att försöka skydda liv.


Detta är särskilt ädelt eftersom ingen annan kunde ha uppnått denna åtgärd och blivit betrodd, uppsats om hobbiten. Det avslöjade högsta The Hobbit The Hobbit The Hobbit Som boken, The Hobbitby J. Tolkien börjar dra slutsatsen, Thorin Oakenshield ser det goda i Bilbo Baggins och uppfattar de viktigaste delarna av uppsats om hobbiten. Sedan starten har Thorins huvudsakliga mål varit att bli kungen under berget och att ha allt guld och skatter. Medan Thorin ligger på sin dödsbädd säger han till Bilbo: Det finns mer i dig av gott än du vet, barn av den vänliga västern, uppsats om hobbiten. Lite mod och viss visdom, blandat i mått, uppsats om hobbiten. Om mer o Hobbit Essay Hobbit Essay Hobbit Essay The Hobbit av J.





uppsats om datorernas historia



Hitta gratis The Hobbit-uppsatser, forskningsartiklar, svar på uppsatsfrågor. Story Writing Helper Story Writing Helper Det finns många människor i berättelsen, så det är lite svårt att följa. I början finns en inledning där författaren berättar vad en hobbit är. Denna introduktion ger den allmänna bakgrunden, vilket gör berättelsen lättare att förstå. Slutet är väntat eftersom författaren ger tips om det. Den sista stigningen Hobbit Hobbit Döm inte en bok efter omslaget. Denna berömda fras kan mycket väl appliceras på hobbiten, en liten människoliknande varelse som går tillsammans med 13 dvärgar och en trollkarl. Trollkarlen, Gandalf, har total tilltro till den lilla hobbiten och vet mycket väl att när det är dags att han kommer att tjäna dvärgarna ganska bra. Det gör han med hjälp av en ring som gör honom osynlig.


Han räddar dvärgarna från onda spindlar som vill äta upp dem. Använder den för att hjälpa dem att fly klorna på alver som skulle göra Hobbit Hobbit Boken börjar med att Biblo Baggins njuter av en pipa efter frukost. Detta är ett av hans favoritnöjen och han känner sig ganska nöjd med att göra det. Han är medelålders och bor i en håla i marken. En morgon kommer Gandalf en trollkarl förbi för att prata med Biblo. Han säger till Biblo att han letar efter någon att åka på äventyr med honom. Även om Biblo är frestad tackar han nej, men inte innan han bjuder in Gandalf på te nästa morgon. Nästa dag hör Biblo hans dörrklocka och han minns Hobbit Hobbit. Huvudkonflikten i denna roman är i slutändan förvärvet av den förlorade skatten från dvärgarna som hamstrat av den store draken Smaug under berget.


Denna skatt har faktiskt ett stort fysiskt och sentimentalt värde. Dvärgarna som de flesta av denna hord tillhörde älskade guld och alla fina fysiska saker som juveler och ädelmetaller, men de var också väldigt känslomässigt fästa vid denna cache som en gång förvarades av den store kungen Thrain under berget. Det verkar som om författaren till Hobbit Hobbit The Hobbit som ledde dvärgarna till Lonely Mountain för att återta sin skatt från draken Smaug. Han är väl bevandrad i magiska trollformler och uppmanar dem ofta att rädda sina kamrater.


Med hjälp av Gandalf och Bilbo söker han återta sin skatt och tronen. When Smaug di Lord of the Rings: Picked Apart Lord of the Rings: Picked Apart Gratis schweizisk anti-rynkkräm. Föreställ dig en värld full av monster, demoner och faror, såväl som en värld full av vänner, älvor, bra trollkarlar och äventyr. Genom att göra det har du precis tagit ditt första steg in i en stor värld skapad av författaren och forskaren John Ronald Reuel Tolkien. Med th The Hobbit Book Review The Hobbit Book Review The Hobbit Book Review Bokens huvudperson är Mr. Bilbo Baggins. Han är hobbiten som ledde dvärgarna till det ensamma berget för att återta sin skatt från draken som heter Smaug. Bilbo är medelålders och bor i en ren, varm håla nedgrävd i sidan av en kulle.


I början av berättelsen är Bilbo en mycket svag karaktär. Han är lätt rädd och väldigt blyg. En av hans styrkor är dock att han är av den mytomspunna rasen som kallas Hobbits. Hobbits är kända för The Hobbit The Hobbit The Hobbit Bilbos ädlaste ögonblick i The Hobbit , en fantasybok av J. Tolkien är när han ger upp Arkenstone, en dyrbar juvel. Han beröms av vissa för hans vänlighet att ge bort en sådan skatt, för alla skyndade sig att försöka skaffa den för sig själva. Ändå gav Bilbo stenen till alvenkungen och gick emot sina vänner för att försöka skydda liv. Detta är särskilt ädelt eftersom ingen annan kunde ha uppnått denna åtgärd och blivit betrodd. Det avslöjade högsta The Hobbit The Hobbit The Hobbit Som boken, The Hobbit , av J.


Tolkien börjar dra slutsatsen, Thorin Oakenshield ser det goda i Bilbo Baggins och uppfattar de viktigaste delarna av livet. Sedan starten har Thorins huvudsakliga mål varit att bli kungen under berget och att ha allt guld och skatter. Medan Thorin ligger på sin dödsbädd säger han till Bilbo: Det finns mer i dig av gott än du vet, barn av den vänliga västern. Lite mod och viss visdom, blandat i mått. Om mer o Hobbit Essay Hobbit Essay Hobbit Essay The Hobbit av J. Tolkien utspelar sig i en fantasivärld som har skillnader, såväl som likheter, med vår egen värld. Realistiska element i boken gör det möjligt för läsare att relatera till miljön, men ändå ha förmågan att föreställa sig spännande händelser och organismer som inte finns på jorden. Med hjälp av Gandalf och Bilbo söker han återfå sin skatt över Hobbiten - Sammanfattning Hobbiten - Sammanfattning Detta är en berättelse om en Hobbit som heter Bilbo Baggins.


En morgon dök tretton dvärgar och Gandalf The Wandering Wizard upp vid Bilbos dörr. Dvärgarna ville att Bilbo skulle hjälpa dem att erövra en drake vid namn Smaug, som hade tagit över deras land. När Bilbo vaknade nästa morgon började de på en resa mot Lonely Mountain. Sedan kom ett åskväder över dem och de hittade en torr grotta och sov där över natten. Bilbo väcktes av ett skrapande ljud, sedan han Hobbit: Sammanfattning Hobbit: Sammanfattning Detta är en berättelse om en Hobbit som heter Bilbo Baggins. Bilbo väcktes av ett skrapande ljud, sedan såg han Hobbit Essay Hobbit Essay The Hobbit av J. Hobbiten Hobbiten J. Tolkien Bilbo Baggins var en hobbit.


Nu, vad är en hobbit, frågar du? Jo, hobbiter är små människor, mindre än dvärgar. De älskar lugn och ro och god bearbetad jord. En respektabel ras, hobbitarna levde för lugnet. Bilbo själv njöt av att sitta ute och röka sin träpipa. Så är dock inte fallet. Gandalf, the Gre Lords of the Rings Lords of the Rings Vem var titelkaraktären beskriv grundligt: ​​Titelkaraktären är en hobbit som heter Frodo Baggins en av Bilbos yngre kusiner och även hans favorit. Frodo är en Brandybuck och en Baggins. Frodo och Bilibo har samma födelsedag September Eftersom Bilbo och Frodo hade samma födelsedag och Frodo var Bilbos favorit, bestämde sig Bilbo för att be Frodo att komma och bo hos honom så att de kunde fira sin födelsedag tillsammans.


The Fellowship of the Ring Frodo tar emot ringen. Karaktärens inflytande på Bilbo In The Hobbit Karaktärens influenser på Bilbo In The Hobbit Vanligtvis i livet, när du väl besegrat det onda, blir du mäktigare och mer säker på dig själv. Som ett resultat förbereder det dig för ytterligare händelser med ondska. Så var fallet i J. Tolkiens roman, Hobbiten. Genom hela romanen påverkas Bilbo mycket av karaktärerna och grupperna han möter. Varje karaktär eller grupp ökar Bilbos självförtroende och förbereder honom för den sista striden med Smaug. Gollum, spindlarna och dvärgarna är de tre m The Hobbit The Hobbit The Hobbit Av J. Tolkien Döm inte en bok efter omslaget. Använder den för att hjälpa dem att fly från Hobbiten Hobbiten Boken börjar med att Biblo Baggins njuter av en pipa efter frukost.


Nästa dag hör Biblo hans dörrklocka och han minns Tolkien: Historian Of Middle-Earth Tolkien: Historian Of Middle-Earth John Ronald Reuel Tolkien är ihågkommen för sina fantasifulla skrifter och den bestående skapandet av Midgårdsvärlden. Men han var också en stor forskare och lingvist, som innehade positionen som Rawlingson och Bosworth professor i anglosaxiska vid Oxford University. Hans skrifter har mycket av sin kraft att tacka hans ocean av kunskap om europeiska språk och en djup förståelse och uppskattning av konsten att berätta och myter. Hans böcker har översatts till Sagan om ringen Ringen om ringen Sagan om ringen: Picked Apart Föreställ dig själv i en förindustriell värld full av mystik och magi.


Tolkien blev fascinerad av språk i tidig ålder under sin skolgång, i synnerhet språken i norra Europa. Hobbiten Hobbiten Hobbiten berättar historien om en bekväm, vänlig varelse vid namn Bilbo Baggins. Bilbo, som de flesta hobbiter, liknar en människa, men ungefär hälften så stor och mycket nättare eftersom de har lädersulor på fötterna och inte alls lika högljudda. Bilbo fastnar i mystiska affärer som är mycket större än hans egna hobbit-livsaffärer när han, på rekommendation av en mystisk gammal trollkarl vid namn Gandalf, anställs som inbrottstjuv av en grupp dvärgar. Dessa dvärgar, ledda av Thorin Oak Tolkien, publicerade av Ballantine Books på , sidor.


Hobbiten är en bok som visar att även den mest osannolika personen, eller hobbiten kan visa sig vara en riktig hjälte. I boken fastnar Bilbo i ett äventyr som senare kommer att förändra hans liv. I början stötte Bilbo Baggins på en gammal bekant, Gandalf, en trollkarl, som han hade träffat många år tidigare på festivaler, där Gandalf gjorde fyrverkerier med sin magi. Bilbo och Gandalf pratade ett tag och Sagan om Ringen Sagan om Ringen J. Tolkien - Sagan om ringen. Tolkien: Middle Earth J. Tolkien: Middle Earth John Ronald Reuel Tolkien är ihågkommen för sina fantasifulla skrifter och den bestående skapandet av Midgårdsvärlden.


Hans böcker Star Wars Star Wars Star Wars Som en mytologi För femton år sedan satte jag mig för att göra en film för en generation utan sagor. Dessa berättelser, kallade myter, ger sig ofta in i det magiska och fantastiska, med stora hjältar som kämpar mot fruktansvärda monster för att rädda exotiska länder. Allt eftersom människosläktet har utvecklats har vi gått bortom behovet av att tillskriva oförklarliga händelser det övernaturliga. Hobbiten Hobbiten Av: Mark Hobbiten Författaren till denna bok är J. den här boken är en science fiction och har sidor och den utspelar sig på sin egen planet. Den här boken handlar om en hobbit vid namn Bilbo Baggins som hamnar i ett riktigt äventyr. I äventyret möter han alla möjliga intressanta människor, som tomtar, drakar och jättespindlar. Jag tror att den här boken har gjort mig bättre och klokare genom att hjälpa mig att inte stressa in i saker.


annars tror jag inte att det har hjälpt mig så mycket, jag tror inte att det här kommer att prata om likheterna. En likhet är att både Bilbo och Ray gör galna saker. En annan är hur både dvärgarna och Ray ger sig ut på äventyr. På vilket sätt liknar The Hobbit forntida episk litteratur? På vilka sätt skiljer det sig? Vilken effekt har dessa kopplingar på den övergripande innebörden av romanen? Vid en första anblick tycks The Hobbit, med sin ljuvt häftiga hjälte och lekfulla berättarstil, inte likna dystra, storslagna epos som Beowulf eller Iliaden. I sin grandiositet verkar de epos som Tolkien studerade helt olik den enkla äventyrsberättelsen han skrev. Även om The Hobbit är skriven i en mer vardaglig, barnvänlig stil än de klassiska epos, ger den många nickar mot muntligt berättande, ett centralt stilistiskt inslag i dessa antika verk.


De tidigaste epos härledda från långa, vidsträckta berättelser berättade för livepublik, precis som Hobbit började som en serie godnattsagor Tolkien berättade för sina barn. Dessa verser gör inte bara romanen roligare att läsa högt, de visar också hur invånarna i Middle Earth använder musik och dikter för att förstärka gemenskapen, upprätthålla en känsla för historia och fira och fira anmärkningsvärda händelser. Hobbiten är uppbyggd som en klassisk uppdragsberättelse, ett vanligt inslag i många antika epos. I den här typen av berättelse ger sig en hjälte ut på att uppnå ett farligt mål, och reser ofta över hela sin kända värld i processen och möter representativa exempel på dess olika människor. Längs vägen till att nå sitt slutliga mål möter huvudpersonen en rad motgångar, som var och en utgör en separat, diskret episod i berättelsen.


Inte olikt ett modernt tv-spel måste Bilbo och dvärgarna klara flera distinkta tester – trollen, trollerna i Dimmiga bergen, jättespindlarna och skogsalverna i Mirkwood – innan de når den slutliga uppgörelsen med Smaug, som representerar kulmen på uppdragsberättelsen. Draken som sista utmaning är ett välbekant motiv i de anglosaxiska och skandinaviska eposerna Beowulf är det mest kända exemplet, och scenen innehåller många föremål som vanligtvis finns i dessa berättelser, såsom gåtor, namngivna svärd, magiska föremål och betydande talismaner.


Dessutom tycks blygsamma lille Bilbo erkänna sin heroiska roll mest avgörande i denna scen. Faktum är att i dessa sista avsnitt av romanen blir kontrasten mellan Bilbo och den arketypiska hjälten ännu mer uttalad. Episka hjältar tenderar att vara ädelt eller gudomligt födda, besatta av övernaturlig skicklighet eller styrka och upptagna av berömmelse och ära – inget av det gäller Bilbo. Så småningom är det den mänskliga kaptenen, Bard, som slutligen dödar draken. Om någon i The Hobbit liknar en traditionell hjälte så är det den bistra, modige Bard, som utmärker sig både som en krigare och som en vis, nykter ledare. Och i slutändan får han de mer traditionella heroiska belöningarna: berömmelse, ära och en hög maktposition.


Men Bard är aldrig mer än en bifigur i den här historien.

No comments:

Post a Comment