Monday, February 7, 2022

En jämför kontrastuppsats

En jämför kontrastuppsats



Det största tipset vi kan ge dig är att ha rätt attityd när du skriver en jämför- och kontrastuppsats och aktivt engagera läsaren en jämför kontrastuppsats diskussionen. Skriv ner viktiga saker först, de mest slående. Innehållsförteckning När ska jag jämföra och kontrastera? Gör en gåva. Oavsett vilket alternativ du väljer måste du vara särskilt uppmärksam på ämnesmeningar, en jämför kontrastuppsats. Vad är Jämför och kontrast uppsats En jämför och kontrast uppsats utforskar två eller flera ämnen med målet att analysera deras likheter och skillnader.





Bra jämför och kontrast uppsatsexempel



Jämför och kontrast är en retorisk stil som diskuterar likheter och skillnader mellan två eller flera saker: idéer, koncept, föremål, platser, etc. En jämför och kontrast uppsats gör två saker: Den diskuterar likheterna och skillnaderna mellan åtminstone två olika en jämför kontrastuppsats. Först måste du hitta en jämförelsegrund för att vara säker på att de två sakerna har tillräckligt gemensamt. Efter det identifierar du deras skillnader. Du kan strukturera uppsatsen för att jämföra och kontrastera med antingen den alternerande metoden som anger en aspekt av en sak och omedelbart diskutera samma aspekt av den andra saken och hur de är lika eller olika eller blockmetoden som diskuterar alla aspekter av en sak och sedan diskutera alla aspekter av en annan. Skriv Läs pedagoger.


Glömt ditt lösenord? förlorat ditt lösenord? Var god skriv in din e-postadress. Du kommer att få e-post med länk för att ställa in nytt lösenord. Ge oss din feedback! OBS: När du skriver en jämför och kontrast uppsats, se till att de två sakerna har tillräckligt gemensamt, en jämför kontrastuppsats. Till exempel skulle du ha svårt att skriva en uppsats som jämför och kontrasterar ditt favorit-tv-program med en populär semesterort i ditt land. Writing Lab Menu öppna alla stäng alla. Titlex 1 Titlex 2 Titlex 3 Titlex 4 Titlex 5 Titlex 6 Titlex 7 Titlex 8. xInnehåll 1. Logga in Nytt konto. Kom ihåg mig. En jämför kontrastuppsats i.


Välj en rolllärare. Skapa konto. Återställ lösenord.





stämpeluppsats



Detta är vanligtvis inte vad högskoleinstruktörer letar efter i en tidning – i allmänhet vill de att du ska jämföra eller kontrastera två eller flera saker väldigt direkt, snarare än att bara lista de egenskaper som sakerna har och överlåta till läsaren att reflektera över hur de egenskaper är lika eller olika och varför dessa likheter eller skillnader är viktiga. Således, om du använder formuläret ämne-för-ämne, kommer du förmodligen att vilja ha en mycket stark, analytisk avhandling och minst ett stycke i kroppen som binder alla dina olika punkter samman. Istället för att ta upp saker ett ämne i taget, kanske du vill prata om en jämförelsepunkt i taget.


Det finns två huvudsakliga sätt detta kan spela ut, beroende på hur mycket du har att säga om var och en av de saker du jämför. Var också medveten om placeringen av dina olika punkter. Vår handout om organisation kan hjälpa dig att skriva bra ämnesmeningar och övergångar och se till att du har en bra övergripande struktur på plats för din uppsats. Följande ord kan vara till hjälp för dig för att signalera dina avsikter:. Detta arbete är licensierat under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivas 4. Du kan reproducera den för icke-kommersiellt bruk om du använder hela åhörarbladet och tillskriver källan: The Writing Center, University of North Carolina i Chapel Hill.


Gör en gåva. Hoppa till huvudinnehållet. För att göra det, ställ dig själv några frågor: Vad försöker du visa i din jämför-och-kontrast-uppsats? Vad vill du att din läsare ska ta med sig? Vill du till exempel betona att Elon Musk är en modern Thomas Edison, eller att de är två väldigt distinkta individer? Jämför-och-kontrast uppsatser följer vår egen rekommenderade uppsatsstruktur. Medan den länkade guiden går in mer i detalj, i ett nötskal, bör din jämför-och-kontrast-uppsats följa ett enkelt format med början, mitten och slutet:.


Inledningen, vanligtvis ett eller två stycken, bör innehålla ett avhandlingsutlåtande för att visa läsaren vad man kan förvänta sig för resten av din uppsats. Du kan skriva din introduktion enligt samma riktlinjer som andra uppsatstyper, men var noga med att nämna alla dina ämnen. På samma sätt kan du skriva en uppsatsavslutning med standardreglerna och bästa praxis. Skriver du om båda ämnena samtidigt, eller byter du fram och tillbaka? Den svåraste delen av att strukturera en jämför och kontrast uppsats är att veta när man ska prata om vilket ämne.


I huvudsak har du tre alternativ:. Oavsett vilket alternativ du väljer måste du vara särskilt uppmärksam på ämnesmeningar. Blockmetoden brukar delas in i stycken: ett stycke om ett ämne och sedan ett nytt stycke om ett annat ämne. Ta exemplet med jämför och kontrast uppsatsen When Nothing Lies Beyond the Mask: Comparing Moby Dick and The Raven. I första stycket efter inledningen talar författaren bara om Ahab från Moby Dick , men i nästa stycke talar bara om berättaren från The Raven. Varje ämne får ett eget stycke.


Med blockmetoden kan du gå fram och tillbaka så här för sidor, som täcker så många ämnen du behöver. Detta tillvägagångssätt är bäst för att ge varje ämne sin egen uppmärksamhet men tenderar att något försvaga sambandet mellan de två. Som ett annat alternativ kan du dela upp stycken efter ett specifikt ämne och fråga, och i varje stycke diskutera båda eller alla ämnen. Vissa uppsatser kanske bara fokuserar på att jämföra, medan andra bara överväger kontrasterande. Lärare tilldelar ofta denna typ av uppsats för att lära eleverna jämförande analys. En sådan uppsats är den vanligaste uppgiften under litteraturlektioner när eleverna uppmanas att jämföra två karaktärer från en bok eller två verk av samma författare.


Syftet med en jämför och kontrast uppsats går långt utöver instruktion. Denna uppsatstyp lär också eleverna viktiga kognitiva färdigheter och hjälper dem att se problemet inte som svart och vitt utan från flera olika vinklar. Men innan du väljer ett, överväg dina mål. Oavsett om du vill utöva en viss färdighet eller fördjupa kunskapen om ett visst ämne, tänk på hur uppsatsen hjälper dig att uppnå det. Här är några lösningar för att hitta rätt ämnen:. Alla fenomen kan bli ett potentiellt ämne för denna speciella uppsats. Det viktigaste här är att välja det ämne du är intresserad av. Om du fortfarande tvekar, vilket ämne du ska välja för din uppsats, här är några färdiga idéer för att jämföra och kontrastera uppsatser för dig:.


Det mest effektiva ämnet för denna typ av uppsats är det som resonerar med dig och låter dig träna kritiskt tänkande och objektiv analys. Denna uppsatstyp bör följa en mycket strikt kontur eftersom dess mål är att presentera likheterna och skillnaderna i den logiska ordningen. En jämförande och kontrasterande uppsatskontur följer vanligtvis det typiska mönstret för introduktion-kropp-slutsats, men det finns flera metoder du kan använda för att organisera det:. Din disposition kommer att bero på ämnet för din uppsats och om målet är att jämföra eller kontrastera eller båda. Uppsatsens längd spelar också roll - blockmetoden passar kortare uppdrag mer än långa uppsatser. Här är några viktiga punkter att tänka på:. Ju mer utökad uppsatsstrukturen för jämför och kontrast är, desto bättre.


Diskussion: jämför och kontrastera fördelarna och fallgroparna med att studera vid ett universitet vs. community college. När du har förberett din disposition och struktur, överväg de resurser du har för att stödja dina påståenden. Den här typen av uppsats kan handla om dina synpunkter, men dess huvudsakliga mål är att se objektivt på saker och ting. Så skapa en lista med trovärdiga resurser för att ge bevis för dina argument. Var redo att gå igenom din uppsats flera gånger innan du skickar in. Inledningen ska ge en tjuvtitt på din uppsats men inte ge bort avgörande detaljer. Se det som en filmtrailer. Slutsatsen av din uppsats är lika viktig som inledningen.


Den ger de allmänna resultaten av din analys och ger en objektiv översikt över ämnet. Din slutsats bör inte heller vara för lång, men den kan vara lite längre än en introduktion. Även om det kan verka okomplicerat till en början, är det inte ett lätt jobb att skriva en sådan typ av uppsats. Här är några huvudorsaker till varför studenter vanligtvis fastnar när de skriver dessa uppsatser:. Om du känner igen dig här kan du alltid be om hjälp med att skriva uppsatser på A-Writer. Våra skribenter är specialiserade på olika akademiska ämnen och kan skapa en enastående jämförelse- och kontrastuppsats på nolltid. Jämföra och kontrastera uppsatser är bland de vanligaste uppgifterna för studenter.


Vad är Jämför och kontrast uppsats En jämför och kontrast uppsats utforskar två eller flera ämnen med målet att analysera deras likheter och skillnader.

No comments:

Post a Comment